"Akbabanın 3 günü" AKM'de seyircisiyle buluştu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat Etkinlikleri Sinema Günleri kapsamında ‘Akbabanın 3 Günü’ film gösterimi AKM’de gerçekleştirildi.

Filmin ardından düzenlenen söyleşide konuşan Yazar Bünyamin Yılmaz, “Bu filmden sonra ABD’nin dünyadaki jandarma devlet konumunun güçlendiğini görüyoruz. Film, büyük fotoğrafı anlamak için önemli eserdir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mart Kültür Sanat Etkinlikleri devam ediyor. Dünya sinemasının birçok önemli filmini ve alanında uzman yazarları Sakaryalılarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, son olarak Sinema Günleri kapsamında ‘Akbabanın 3 Günü’ isimli filmi sanatseverler ile buluşturdu. Gösteriminin ardından Yazar Bünyamin Yılmaz ile filmin söyleşisi gerçekleştirildi.

Türkiye’deki film sektörüyle Amerika arasında karşılaştırmalarda bulunan Yazar Bünyamin Yılmaz, “Bu filmden sonra ABD’nin dünyadaki jandarma devlet konumunun güçlendiğini görüyoruz. Film, büyük fotoğrafı anlamak için önemli eserdir. Türk sinemasında bu tarz örneklere sahip değiliz. Bizim sinemamız işin komplo boyutuyla hiç ilgilenmedi. Amerika’da Hollywood gibi büyük sektörel bir yapı olduğunu görüyoruz. Türkiye’de ise böyle sektörel bir yapıdan bahsedemiyoruz. Türkiye’de siyasetin çok hareketli olmasına rağmen sinema adına elimizde eser yok. Cesaret dediğimiz şey sinemamıza yerleşmemiş ve biz, yakın tarihimizle hesaplaşma boyutuna giremiyoruz” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]