Akademisyenler HES'i gezdi, takdir etti

Sakarya Nehri üzerinde yapımı tamamlanan ADASU Hidroelektrik Santrali\'nde (HES) Sakarya Üniversitesi’nden (SAÜ) bir grup akademisyen incelemede bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi\'nin (SASKİ) Sakarya Nehri üzerinde yaptığı ilk hidroelektrik santralinde geçen ay elektrik üretilmeye başlamıştı. SAÜ’lü akademisyenlerden oluşan heyet, HES’te incelemede bulundu. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, şehir şebekesine içme suyu ulaştırmak için yılda 65 milyon kilowatt saat enerji tükettiklerini belirterek “40 milyon kilowatt saatini bu santralimizden karşılayacağız. Santralde yılda 6 -7 milyon liralık bir elektrik üretimi gerçekleştirilecek. HES, dünyadaki en ileri teknoloji ile hizmet veren santraller incelenerek hazırlandı. Tamamen çevreci bir santraldir. Sakarya Nehri’nin enerji potansiyelini kullanarak, şehrimiz yenilenebilir ve çevre dostu enerji kaynağı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Akademisyenler ise doğal kaynakların değerlendirilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, özellikle enerji yatırımlarının bu gün stratejik bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Akademisyenler, nehir suyunu bu amaçla değerlendiren belediyeyi takdir etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]