Akademik gelişim seminerleri düzenlendi

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından “Akademik Gelişim Seminerleri“ kapsamında “NVivo 10” isimli bir eğitim programı düzenlendi. 

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) tarafından, “Akademik Gelişim Seminerleri“ kapsamında “Nitel Analiz” programlarından birisi olan “NVivo 10” isimli bir eğitim programı düzenlendi. Üç gün boyunca devam eden eğitim, Doç. Dr. Işıl Kabakçı Yurdakul ve Yrd. Doç. Dr. Sema Ünlüer tarafından verildi. Programa katılan farklı anabilim dallarından öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerine NVivo tanıtımı yapıldı.

Eğitim Programı hakkında değerlendirmelerde bulunan Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Rektörümüz öncülüğünde başlatılan proje ve yayın seferberliğine en anlamlı katkının yöntem bilgisinin artırılması ve disiplinlerin ihtiyaçlarına uygun softwarelerin tanıtılması ile yapılabileceğini düşündük. Üniversitemizin öğretim üyelerinin kendi alanlarında yetkin olduklarını vurgulamamız lazım. Ancak analiz yöntemlerinin ve bu yöntemlerin uygulanmasını kolaylaştıran programların da çok hızlı geliştiğini kabul etmek gerekir” diye konuştu. Prof. Dr. Savaşan, Finansal Ekonometri Ana Bilim Dalı tarafından hayata geçirilen ve bu yaz ikincisinin yapılacağı Sakarya Ekonometri Seminerleri ile Sakarya Üniversitesinin, bir marka olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü söyledi.

Akademik Gelişim Seminerlerini organize eden Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Yardımcıoğlu ise “Anabilim dalları ile görüşerek özellikle genç akademisyenlerimizin uygulamaya yönelik çalışmalarda verimliliğini artıracağını düşündüğümüz eğitim programları düzenliyoruz” dedi. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün hem nitel hem de nicel araştırma yöntemlerini ve bunlarla ilgili programları kullanan disiplinleri bünyesinde barındırdığını belirten Doç. Dr. Yardımcıoğlu, “İhtiyacı karşılama konusunda hedefleri tam on ikiden vuran bir seminerler dizisi hazırladık” diye konuştu.
 
Doç. Dr. Yardımcıoğlu, SBE Akademik Gelişim Seminerleri ile ilgili duyuruya, Sosyal Bilimler Enstitüsü web sitesinden ulaşılabileceğini belirtti.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]