AK Parti'li Özmen'den, CHP'li Güler'e sert yanıt

AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı, Siyasi Ve Hukuki İşler Başkanı Süleyman Özmen, geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanlığı adına yapılan açıklamaya cevap verdi.

CHP adına açıklamalarda bulunan Burhan Güler’in kendi partisinin il teşkilatı içinde olup bitenlerden dahi haberinin olmadığı kaanatine ulaştığını ifade eden Özmen, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu’nun  İl Danışma Meclisi\'nde yapmış olduğu açıklamaların tamamına dair ellerinde belge olduğunu, mesnedi olmayan beyanatların AK Parti’nin hiçbir kademesi tarafından yapılmasının söz konusu olmadığının altını çizdi.  Özmen, “İl Başkanımız Sayın Recep Uncuoğlu, 26 Haziran günü, İl Danışma Meclisi\'nde  Gezi Parkı olaylarına dair açıklamalarda bulunmuştur. Bu açıklamaların tamamı, kamuoyu ile medya üzerinden paylaşılmıştır. İl Başkanımızın yapmış olduğu açıklamanın tamamı belgelere dayanmakta olup, elimizde fotoğraf, sosyal paylaşım sitelerinden alıntılar ve kamera kayıtları mevcuttur” şeklinde konuştu.

"Darbe sözcülüğü yaptılar, içlerindeki darbe özlemini dışa vurdular"

AK Parti ahlâk ve prensiplerinde yalanın ve iftiranın yeri olmadığını söyleyen Özmen, “Sayın Güler konuşmasında, yaptığımız siyaseti düzeysizlik ve seviyesizlik olarak nitelendirmiştir. AK Parti olarak bizler, bu yola çıktığımız günden beri kendimizi milletimizin hizmetine adayarak, Türkiye’yi, kendilerinin hayal bile edemeyecekleri hedeflere ulaştırıp, hatta uyguladıkları politikalara baktığımızda gelmesini bile arzu etmedikleri bir düzeye kavuşturduk. Daha çok demokrasi, daha çok refah, daha çok ilerleme adına, 11 yılda milletimizin desteği ve teveccühü ile, hep birlikte birçok başarılara imza attık. Milli gelirimiz yükseldi. Her kesimdeki insanımız, kendini ifade edebilir duruma geldi. Türkiye’deki siyaset algısı AK Parti ile değişti. Son zamanlarda kendi milletvekilleri bile sosyal medya üzerinden darbe sözcülüğü yaptılar, içlerindeki darbe özlemini dışa vurdular. 3 Haziran günü, AK Parti il binamıza, kendi gençlik kolları başkanları, sosyal medya üzerinden, kamuoyu ile de paylaştığımız bir söylemle yürümeye kalkmış, ellerindeki taşları fütursuzca kullanmaktan çekinmemişlerdir. Şimdi Sayın Güler’e soruyoruz, siyasetin seviyesizliği; milletin iradesini her geçen gün ülke yönetimine daha çok yansıtmak adına, bu yüce millete hizmet adına, ülkemizin refahı, birlik ve bütünlüğü adına, hep birlikte milletle beraber hareket edip, içerideki ve dışarıdaki saygınlığımızın artmasında mıdır, yoksa; sokak şiddetini, milletin iradesini hiçe saymayı, küfür etmeyi, yakıp yıkmayı bizzat veya yazılı ve sözlü olarak desteklemekte mi aramalıdır?  CHP, ne yazık ki, Türkiye’nin halihazırda  ulaştığı  noktayı görmezden gelmektedir. Muhalefeti oldukları,  Ak Parti\'nin  icraatlarından ve yaptığı siyasetten haberdar değildirler. \'Biz de o günkü olayları medyadan takip ettik, bizim kışkırtmamızla il binasına yürüdükleri yalanını söyleyen’ şeklinde ifadeler kullanan CHP’li il başkan yardımcısının, parti içindeki iletişimlerinin ve bilgi paylaşımlarının bile son derece zayıf olduğu anlaşılmaktadır.  Kendi yönetim kademeleri arasında bile güçlü bir yapı oluşturmaktan uzak olan  bu yönetimin, kalkıp İl Başkanımızı eleştirmesi ve ortaya koyduğu gerçekleri, iftira ve seviyesizlik olarak nitelemesi kabul edilebilir değildir.” dedi.

Olayın provokatörleri belli

CHP’nin kaliteli muhalefet yapamadığını söyleyen Özmen, “Sayın Güler konuşmasında, seviyeli ve sağduyulu siyasete davet etmiştir. Siyasi bir partinin, üstelik ana muhalefet partisinin mensuplarının ‘istikamet AKP İl Başkanlığı, oturmak yok, çarşıda turlamak yok; isyan var’ diye insan toplayarak, adeta baskına gelir gibi davranmasının neresinde sağduyu aramalıyız?  Bununla birlikte İl Başkanımız Sayın Uncuoğlu, yaptığı açıklamanın hiçbir yerinde Sakaryalılar tanımlamasını kullanmamıştır. Asıl bu ifadeyi kullanarak tüm Sakarya halkını böylesi çirkin bir olaya dahil etmeye çalışmak özrü gerektirmektedir. Bu olayın provokatörleri, kamuoyu ile de paylaştığımız belgelerde de görüldüğü gibi bellidir.” şeklinde konuştu.

"CHP sokak şiddetini destekliyor"

Ana muhalefet partisinin amacının, ülkenin durumu ve geleceği için alternatif projeler üretmek olması gerektiğini söyleyen Özmen, “CHP, kendisine gönül veren insanlara geleceğe dair ümit veremediği gibi, ülkede yapılan her icraatı, atılan her adımı, siyasete yakışmayan bir üslupla eleştirmekte ve yaşanan son olaylarda örneğini gördüğümüz gibi demokrasi ile bağdaşmayacak fiilleri desteklemektedir. Kamuoyu ile paylaştığımız görüntülerde de bu durum mevcuttur. Bugüne kadar hiçbir çözüm önerisi sunmayan CHP, Sakarya’mızda da çareyi sokak şiddetini desteklemek, provoke etmek, sonrasında da bütün bunları inkar etmekte buluyor. Bu durum, siyasi bir parti için içler acısı olduğu kadar onulmaz bir yaradır. CHP, kendi tabanında bulunan ve gerçekten değerli olduğunu bildiğimiz insanları da temsilden uzak beyanat, tutum ve davranışları ile kendilerine yakışmayan, siyasete yakışmayacak üslupla bu tip olaylardan fayda sağlamaya çalışmıştır. Saygınlık ve siyaset çıtasının yükselmesi, üretilen hizmetle, fethedilen gönüllerle, ülkemizin artan prestiji ile mümkündür. Bunun tek adresi de AK Parti’dir. Şimdiye kadar yerine getiremeyeceğimiz hiçbir sözü vermedik, olmuşu olmamış, olmamışı olmuş gibi göstermedik. Gerçeklere dayanmayan hiçbir sözü sarfetmeye ihtiyaç duymadık. Milletin iradesi ile desteği ile yol almaya devam edeceğiz.” diyerek açıklamasını bitirdi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]