Ak Partili başkandan 'Asgari ücret artırılsın' talebi

Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk beldesinin AK Parti Teşkilat Başkanı Osman Civan, asgari ücretin arttırılması gerektiğini söyledi.

AK Parti Akyazı İlçe Teşkilat binasında düzenlenen ilçe danışma toplantısında söz alan Kuzuluk Belde Teşkilat Başkanı Osman Civan, asgari ücretin az olduğuna değinerek, “Asgari ücretle çalışanlar ikinci sınıf vatandaş mı? Bu ülkede memur birinci sınıf vatandaş, köylü, çiftçi, işçi ikinci sınıf vatandaş. Böyle bir şey olamaz” dedi.
Civan, iki asgari ücretlinin bir memur maaşını alamadığını ifade ederek, “Artık bunların da gözden geçirilmesi lazım. Vatandaş 800 lira maaş alacak, 300 lira ev kirası verecek, iki tane çocuk okula gönderecek. Valla geçinebiliyorsa aşk olsun” diye konuştu.

Başbakan’ın bu konuyu bildiğini ancak işverenine güvendiğini belirten Civan, “Şimdi bunları Sayın Başbakanımız biliyor ama diyor ki, benim işverenim işçisini mağdur etmez ama edenler var. Şimdi Başbakanımızın her yerden haberi olmayabilir. Bu gibi işleri de biz söyleyeceğiz, biz isteyeceğiz, şurada sıkıntı var diyeceğiz, Başbakanımız da bunlara eğilecek” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]