AK Parti'de beklenen istifalar geldi

AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Mutlu Işıksu ve Büyükşehir Meclis Üyesi Ahmet Çil partilerindeki görevlerinden istifa etti. Ahmet Çil, dünkü istifasının ardından bugün Erenler Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Mart ayında gerçekleşecek seçimler için aday belirleme sürecinin başlamasıyla AK Parti’de hareketli günler yaşanıyor. Adapazarı Belediye Başkanlığı’na aday adaylık hazırlığını tamamlayan Mutlu Işıksu ve Erenler için aday adaylığını açıklayan Ahmet Çil dün akşam istifa dilekçesini İl Başkanı Recep Uncuoğlu’na takdim etti.

İl yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, 10 yılı aşkın süredir AK Parti’de ilçe başkan yardımcılığı, ilçe başkanlığı ve il başkan yardımcılığı görevlerini üstlenen Mutlu Işıksu dua ve destek istedi. Uzun yıllar birlikte çalışmış olmanın onurunu yaşadığını belirten Işıksu, AK Parti vizyonunun gereğini yapmaya devam edeceğini vurguladı. AK Parti teşkilatının büyük ve güçlü bir aile olduğuna dikkat çeken Mutlu Işıksu, “Çıktığımız bu yolda sizlerin desteği ve dualarıyla AK Parti’nin başarılarına başarı katmayı hedefliyoruz. Birliğimizi ve gücümüzü Adapazarılıların hizmetkarı olarak kullanmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Ahmet Çil aday adaylık başvurusunu yaptı

 

Ahmet Çil dünkü istifasının ardından bugün Erenler Belediyesi\'ne Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adaylığı başvurusunda bulundu.

AK Parti Erenler İlçe Başkanı Osman Hira’ya dilekçesini veren Çil, “Her başlangıçta bir hayır saklı olduğuna inanıyorum” dedi.

Erenler Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adayı olan Av. Ahmet Çil, aday adaylığı başvurusunu AK Parti Erenler İlçe Teşkilatı\'nda gerçekleştirdi. Dilekçesini İlçe Başkanı Osman Hira’ya veren Ahmet Çil, “11 yıldır süren AK Parti iktidarı ile ülkemiz bir istikrar ve gelişim atağı yaşıyor. Bu gelişmeye yerelde katkı sağlayabilmek amacıyla, AK Parti’nin Belediyecilik vizyonunun temel öğretilerini bilen ve bunları kendisine ilke edinmiş bir kardeşiniz olarak istedim ki, Sayın Başbakanımızdan ve bu partiye gönül vermiş büyüklerimizden öğrendiklerimizi, yerel yönetim alanında uygulamaya koyabilelim” dedi.

"Erenler\'i düşünen bir başkan olacağım"

Erenler Belediye Başkanlığı onurunun kendisine verilmesi halinde, katılımcılığa açık, ‘Ben değil biz diyen, sivil toplumu önemseyen, toplumsal gelişmelere duyarlı bir anlayışla halkın değerlerine sahip çıkacağını belirten Çil şöyle konuştu: “Değişim ve dönüşümü takip eden değil, bizzat gerçekleştiren, sosyal diyaloğa açık, dürüst, üretken, hizmet etmeyi seven, pratik ve cesur, kendiyle ve kentiyle, kimliğiyle, kültürüyle, ülkesiyle barışık, kendini değil kentini, yani Erenler’i düşünen bir başkan olacağımı ifade etmek istiyorum. Bu kararlılıkla, bu inançla yeni bir yolculuğa başladım. Her başlangıçta bir hayır saklı olduğuna inanıyorum. Aday adaylığı yarışı içinde olacak tüm arkadaşlarıma yürekten başarılar diliyorum.”

AK Parti Erenler İlçe Başkanı Osman Hira da Ahmet Çil’e hayırlı olsun dileklerini ileterek dilekçesini kabul etti. 1974 yılında Kamışlı Köyünde doğan Ahmet Çil, 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1997 yılından beri Sakarya’da avukatlık yapan, evli ve 2 çocuk babası olan Çil, 2004 yılından bu yana Adapazarı ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği görevlerini sürdürüyor.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]