AK Parti Sapanca İlçe Danışma Meclisi toplantısı yapıldı

Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, yapılacak yatırımlarla ilçeyi kongre merkezi haline getireceklerini söyledi.

Uslu, AK Parti Sapanca İlçe Danışma Meclisi Toplantısı\'nda yaptığı konuşmada, turizm alanında yapılan yatırımlarla ilçeyi 3 bin 500 yatak kapasiteli turizm destinasyonu haline getirmek istediklerini anlattı.

Sapanca\'nın turizm vizyonuyla ilgili birçok çalışmaları olduğuna işaret eden Uslu, "Sapanca\'nın geleceği için birçok görüşmemiz oldu. Sapanca\'yı kongre merkezi haline getireceğiz. İlçemize üç tane 5 yıldızlı otel daha yapılacak. Bugün Kurtköy\'deki otelle alakalı görüşmeleri yaptık. Bir tanesinin seçimlerden önce temelini atacağız. Mahmudiye\'de valiliğin ihalesini yaptığı alanın projesi bitti. Proje onay gördü, ruhsatlarla ilgili evrak işlerini bekliyor" diye konuştu.

Uslu, kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarda geri adım atmadıklarını ifade etti.

Çalışmaların devam ettiğini dile getiren Uslu, "Yıkım ihalesini yaptık, ihale fiyatı yüksek olduğundan iptal oldu. Şimdi kepçe kiralama yoluyla kendimiz yıkıyoruz. Hiçbir şeyin ertelendiği yok. Hatta yıl başına kadar yapım ihalesi de bitmiş olacak. Yapılacak yeni meydanın kamulaştırılma işlemlerini bitirdik. SEDAŞ ile problemler giderilerek 3 gün içinde elektrik hatlarının yer altına alınma işlemine başlanacak. Büyükşehirin yaptığı ihalede yüklenici firma hem meydanı hem de elektrik hattının yer altına alınma işlemini yapacak" ifadesini kullandı.

AK Parti İlçe Başkanı Nazmi Bostancı ise kadın ve gençlik kolları haricindeki tüm birimlerin seçimlerle ilgili çalışmalarını tamamladığını kaydetti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]