AK Parti Sapanca Danışma Meclisi yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi Sapanca İlçe Başkanlığı Eylül ayı danışma meclisi toplantısı gerçekleştirdi.

İlçe teşkilatı toplantı salonunda düzenlenen programa, Ak Parti Sakarya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Ali İhsan Yavuz, Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda Ak Partili katıldı.

Ak Partinin kuruluşundan bu güne kadar oy oranını sürekli arttırdığını ve bu başarıyı korumanında önemli olduğunu belirten İlçe Başkanı Nazmi Bostancı “Ak parti Sapanca’da kuruluşundan bu güne yüzde 34 den 52 ye kadar her seçimde oylarını arttırmıştır. Bu oy oranını birlik ve beraberlik içerisinde koruyacağız. Daha çok çalışacağız. 15 Eylül\'de kongre süreci başladı. 30 Ekim’e kadar delege tespit çalışmalarımız bitmiş olacak. Kasım ve Aralık ayları içerisinde bir gün kongremiz gerçekleşecek. Tüm arkadaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde bir seçim yapmayı ümit ediyorum. Bu parti kimsenin tapulu malı değil, isteyen herkes aday olabilir. Kesinlikle dargınlık, küskünlük olmayacaktır ve olmasını istemiyorum. İlçemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz yaptığı konuşmada “ İlçe başkanımız Nazmi Bostancı’yı kutluyorum Sapanca’da birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Kongre sürecine girdik verdiği mesaj ise çok güzeldi. Kongrelerde kırgınlıklar küskünlükler olmamalı, olmazda. İlçe başkanıma soruyorum en son danışma meclisine ne zaman yaptınız 1 ay önce, 22 sinde bu afişte kim vardı Recep Tayyip Erdoğan, tam 1 ay sonra program yapıyoruz başbakan değişmiş ama gidişatta bir değişiklik yok koşmaya devam ediyoruz. Kavgasız gürültüsüz problemsiz sanki hiçbir şey olmamış gibi son sürat yoluna devam ederek ve biraz daha yoğunlaşarak, çünkü Çankaya köşkünde halkın seçmiş olduğu bir Cumhurbaşkanı var. Burada da Ahmet Davutoğlu gibi 10 parmağında 10 marifet muhteşem bir başbakan ve biz bu iki kanatla yeni ufuklara yol almaya devam ediyoruz. Allah şükürler ediyorum ki bu başbakanımız da Recep Tayyip Erdoğan’ın bıraktığı noktadan aynı hızla bizlere yol aldırtıyor. Bu partinin kalıcı olmasının ne demek olduğuna hepimizin iyi bilmesi gerekir. Önümüzde kongre süreci var Sapanca’da dargınlık kırgınlık olmaması diliyorum. Sapanca Belediye Başkanımız da 6 aylık süreçte neler yaptıklarını anlattı, kendisini tebrik ediyorum hizmetleri için de teşekkür ediyorum” dedi.

Göreve geldiğinin ilk 6 ayında 3 proje gerçekleştireceğini belirten Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, projelerin ikisini tamamlandığını diğerinin ise kanuni prosedürler nedeniyle durdurulduğunu dile getirdi.

Başkan Yılmazer “İlk projemiz Sapanca Meslek Yüksek Okulu inşaatını tamamlamaktı ve bu projemizi kıs süre önce tamamlandı. Projenin yaklaşık maliyeti ise 1.5 milyon lira, bunun yanı sıra yaklaşık 700 bin lira maliyetle üniversiteye giden İstanbuldere yolunda genişletme, kalırım ve asfalt çalışmalarını da yaptık. Eski belediye başkanımız tarafından başlatılan yol genişletme ve perde duvar geleneğini de devam ettiriyoruz. İstanbuldere yolunu cadde haline getirmek 2. Projemizdi ve bu projeyi de tamamlamış olduk. Üçüncü projemiz olan Uzunkum Park ismini verdiğimiz projemiz bazı yasal engellere takıldı. Bu sorunları aşmak için gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Olurda bu sorunu aşamazsak, bina yerine çadır yapacağız yine de projemizi  gerçekleştireceğiz. Orada yaşana vatandaşlarımızın çay içip dinlenebilecekleri ve gençlerimiz vakit geçirebileceği bir proje olacak.

Sanat ve Kültür Evleri

Özellikle bayanlarımızın meslek edinmeleri için 29 mahallede sanat evleri yapacağız demiştik. İlk 6 ayda 6’sını tamamladık ve yakında hizmete açacağız. Bu yerlerde bayanlarımız istedikleri sosyal faaliyet alanlarını yapabilecekler, yeter ki istek talepleri olsun. Dikiş, resim, müzik istedikleri alanda kurs faaliyetleri yapabilecekler.

Kentsel dönüşüm

TOKİ Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında TOKİ komple yıkıp projeye başlayacaktı, fakat orada buluna vatandaşlarımız kışın nereye gideceğiz dediler ve TOKİ ile görüşme yaptık. Yaptığımız görüşme sonrasında bölge bölge yıkıp projeyi tamamlanacak. Bu sırada valilikte konteyner talebinde bulunduk 100 adet konteyneri o bölgede bulunan boş araziye yerleştirdik. İlk önce yıkımına başlanacak ADA 4 bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız geçici olarak bu konteynerlerde yaşayacaklar. Evleri yapıldıktan sonra bir başka bölge yıkılacak ve parça parça kimseyi mağdur etmeden kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Diğer yandan proje kapsamında yapılacak olan konutların kat sayısı 7 idi. İlçemiz deprem bölgesi olması nedeniyle kat sınırı varken 7 katlı yapıların yapılmaması için görüşmeler yaptık ve kat sınırı 5 e indirdik. Kurban bayramı sonrası ise yıkımlara başlayacağız.

Sapanca AVM

AVM için her ay bütçemizden yüklü bir para ödüyoruz, inşaatı yapan firmaya ayrıca 3.5 milyon borcumuz var. 30 a yakın özel üniversite ile görüşme yaptım. Amacımız özel bir üniversite kazandırmaktı. Sağlık meslek yüksekokulunu fakülteye döndürmek istedik 30 milyon yatırım gerekiyordu yatırımcı şuan onu karşılayacak durumum yok dedi. Diğer yandan B planı olarak mevcut belediyeyi buraya taşıyıp bir bölümün dükkânlarını satarak, Kırkpınar ve Sapanca’da ki belediye hizmet binalarını gençlik kültür merkezi olarak değerlendirebiliriz. Bunlarda bir alternatif tabi bu kararı verirken, teşkilatımızla ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızla esnafımızla istişare ederek karar vereceğiz

Minder Sporları Merkezi

İlçemizde büyük bir eksikliği gideriyoruz. İlçemizde minder sporları ile uğraşan gençlerimiz için yer sorunu vardı. Eski Telekom binasını tahsis ettik ve gerekli düzenleme ve iyileştirmeleri yaptık. Yakında hizmete açıyoruz.

Sapaş şirketi kuruldu

Belediyemize ait SAPAŞ şirketini kurduk. Daha önce çevre temizlik işlerini özel şirket yapıyordu ve maliyeti yüksekti. Kurulan şirketimiz temizlik işlerini devraldı. 4 adet çöp toplama aracı, 1 transfer aracı ve yol süpürücü araçları bünyemize kattık. Önceki şirkette çalışan personeli mağdur etmedik SAPAŞ şirketi bünyesine aldık. Diğer yandan yaptığımız bu hamle ile ayda yaklaşık 100 bin TL kara geçtik.

YHT güzergahı belirlendi

Yüksek hızlı tren hattının Sapanca kısmında geçen güzergâh belirlendi ve Ocak ayına kadar uygulama projesi onaylanacak. Bununla birlikte tren hattındaki alt geçit genişletme çalışmaları başlayacak. Yeni güzergâh güzel belirlenmiş, viyadükler kaldırılmış, daha önce tek olan tünel 3’e bölünmüş. Tünel bölgelerinde zemin etüdü çalışmaları başladı.”

Sapanca şantiye gibi

İlçemizin her yerinde inşaatlar var, özellikle köylere ait yolları ağır tonajlı kamyonlar bozuyor. Biz yapsak yine bozulacak o yüzden şimdilik onarım yapıyoruz. Diğer yandan da Yenimahalle, Dibektaş, Mahmudiye ve Buhara Cami çevresinde yaklaşık 10 bin metrekare kilitli parke döşedik ve planlı bir şekilde de çalışmalar devam ediyor. Buhara Camii çevresinde ki yol sorunu da çözdük, kilitli parke döşedik ve o bölgede çocuk parkı ve kamelyalar koyarak kullanıma açıyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda Demokrat Parti’den AK Parti’ye katılım yapan İlçe Başkanı Kemal Çömlekçioğlu ve yaklaşık 30 kişi için rozet takma töreni düzenlendi.


9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]