AK Parti Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Dağı, AKM'deydi

AK Parti Ankara Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Dağı, Türkiye'nin bölgesinde büyük bir güç haline geldiğini söyledi.  

Sakarya Büyükşehir Belediyesi AKM Tiyatro Salonu'nda düzenlenen 'Türk Dış Politikası'nda Eksen Tartışmaları" konulu konferansa konuşmacı olarak AK Parti Ankara Milletvekili Doç Dr. Zeynep Dağı katıldı.

Yaklaşık 2 saat boyunca dış ve iç politikadaki gelişmeleri anlatan Zeynep Dağı, demokrasi vurgusu yaptı. Eski ezberlerden kurtulmamız gerektiğini belirten Dağı, "Sürdürülebilir kalkınma, sürdürülebilir bir demokrasiden geçer. Demokrasi bizim temel ihtiyaçlarımızdandır. Demokrasimizin güçlenmesi dış politikadaki gücümüzü de artıracak en önemli unsurdur. İç ve dış politikayı demokrasiyle yorumlamak lazım" dedi.  

Dünya Giderek Şeffaflaşıyor 

Dünyanın giderek şeffaflaştığını belirten Zeynep Dağı, yeni dünya düzeninde yerimizi almamız gerektiğini ifade etti. Eksen tartışmalarının da temelde yanlış olduğunu dile getiren Dağı, "Türkiye doğu ile batı arasında bir köprü konumundadır. O yüzden aslında eksen tartışmaları yanlış. Hem doğuyla hem de batıyla ilişkileri geliştirip sahip olduğumuz zenginliklerimizi siyasi pratiğe aktarmalıyız. Son dönemlerde gerçekten dış politikada olumlu gelişmeler yaşanıyor. Savaşın eşiğine geldiğimiz komşularımızla şimdi iyi ilişkiler geliştiriyoruz. Bunun en güzel örneği Suriye. Türkiye hem doğuda hem de batı da önemli konuma yükseldi. Örneğin ülkemize gelen turistlere bakın. Çoğulcu bir turist ağına sahip oluyoruz. Dış dünya ile çok büyük bir etkileşim ağına girdik. Eğer ülkemizi daha ilerilere taşımak istiyorsak böyle de yapmalıyız. Zira dünya giderek şeffaflaşıyor" diye konuştu.   

Açılım Olgusu Turgut Özal'la Başladı

Konuşmasında Davos olayına da değinen Zeynep Dağı, Türkiye'nin İsrail'in eleştirilemez tabusunu yıktığını söyledi. Son zamanlarda tartışılan açılım tartışmaları hakkında da açıklamalar yapan Dağı, "Aslında açılım denilen olgu Turgut Özal'la başlamıştır. Her açılım da gücümüze güç katmıştır. Hiçbir açılımdan korkmamalıyız. Korkularımızdan kurtulmalıyız. Hiçbir aile çocuğunu korkularla büyütmek istemez. Eski ezberlerle ülkeyi ancak yerinde tutabiliriz. Hatta ülkeyi daha geriye götürürüz. O yüzden hiçbir açılımdan korkmamalı, bütün açılımlara sahip çıkmalıyız" dedi.   

Zeynep Dağı, Önemli Akademisyenlerden

Son dönemde ülkenin yaşadığı büyümeyi de anlatan Dağı, Türkiye'nin yaşadığı bu büyüme iradesine sahip çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.   

Gerçekleştirilen programa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'da katıldı. Konferansı sonuna kadar takip eden Başkan Toçoğlu, program sonunda Zeynep Dağı'ya çiçek takdim etti. Verdiği bilgilerden dolayı Zeynep Dağı'ya teşekkür eden Başkan Zeki Toçoğlu, "Zeynep hocamız ülkemizin yetiştirdiği önemli akademisyenlerden. Kendisini şehrimizde görmek büyük mutluluk duyduk. Paylaştığı bilgilerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek" diye konuştu.  
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]