AK Parti İl Teşkilatı Önünde Eylem Yaptılar

Hükümet ile Türk-İş arasında toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine işçiler, AK Parti Sakarya İl Teşkilatı önünde basın açıklaması yaptı.

Kamu kesimi toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle Türk-İş'e bağlı Demiryol-İş ve Harb-İş sendikaları üyeleri, ellerinde pankartlarla AK Parti Sakarya İl Teşkilatı Binası önünde toplandı. Polis ekipleri taşkınlık yaşanmaması için parti binası ve çevresinde güvenlik önlemi aldı. Bina önü polis barikatları ile kapatıldı. Yaklaşık 200 kişilik grup adına konuşan Demiryol-İş Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman, Türk-İş'e bağlı sendikalara üye 300 bin işçinin ocak ayından itibaren toplu sözleşmelerinin imzalanmasını beklediğini söyledi.

Yaman, hükümetin sunduğu teklifin yetersiz olduğunu savunarak, ''Bugün itibariyle ülke genelinde 89 bin 915 işçimiz için grev kararı almış, 3 bin 851 işçimizin toplu iş sözleşmesi Yüksek Hakem Kurulu'na intikal etmiş, 96 bin 312 işçimizin sözleşmesi ara bulucu aşamasına gelmiştir. 30 bin 861 işçimizin ise toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam etmektedir. Hükümetin önerdiği teklif kabul edilirse temmuz ayında yüzde 3 zam almamıza rağmen ücretlerimiz yüzde 3 düşecektir. Bizleri sabit gelirli kategorisinden çıkarıp, azalan gelirli hale getiren bu çarpıklığı kabul etmemiz mümkün değildir. Hükümet artık üzerine düşen görevi yapmalıdır. Eylemlerimiz uyarı niteliğindedir ve taleplerimiz kabul edilinceye kadar devam edecektir. Edilmezse de grev silahımızı kullanacağımız açıktır. Maksadımız kavga etmek değil, soğuk kanlılıkla konuyu çözüme ulaştırmaktır" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]