Ak Parti İl Başkanı Uncuoğlu'dan açıklama

AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, “Yeri geliyor, muhalefet partilerinden görmediğimiz muhalefeti birbirimize yapıyoruz” dedi.

Sapanca İlçe Başkanlığınca düzenlenen yönetim kurulu tanışma toplantısında konuşan Uncuoğlu, Sakarya’nın her seçimde Türkiye oy oranının 8-10 puan üzerinde sonuçlar aldığını, bu oy oranıyla partilerine daha az oy çıkan illere adeta oy desteği verdiğini söyledi.

İlçe kongreleri sürecinde bazı basın organlarında bilinçli yanıltıcı haberler yapıldığını belirten Uncuoğlu, “Coşkulu kongreler gerçekleştiriyoruz. Basına bakıyorsunuz, ufacık bir haber ama nerede, bir ilçede 2’nci liste çıkmış, bu listeyi vermek istemiş, vermemiş, hemen ulusal basındayız. Zaman, Bugün, Cihan hemen ulusal basına, yerel portallara öyle bir haber geçiyor ki ‘AKP’de olaylı kongre’. Olay filan da yok” diye konuştu.

Partileri hakkında vatandaşları yanıltıcı algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çeken Uncuoğlu, şunları kaydetti:

“AK Parti\'de karışıklık, kavga olsun, AK Parti’de tartışma varsa biz onu 5 gösterelim, 10 gösterelim. Millet de AK Parti\'den umudunu kessin. Bu, 1-2 günde olmaz ama olur. İşte biz buna Allah’ın izniyle müsaade etmeyeceğiz. 2015 seçimlerinde hem partimizin bu duruşunu, kurumsal anlamdaki liderliğini perçinleyip, tescilleyeceğiz hem de milletimize söz verdiğimiz yeni anayasa ve çözüm süreci yolunda milletimizden alabileceğimiz güvenin en yükseğini alacağız.

Bir teşkilat mensubu diğer teşkilat mensubuna hangi dönemde görev yaparsa yapsın ihtimamla bakmalı. \'O da çoluk çocuğundan, evinden, işinden, gücünden fedakarlık etmiş, burada alın teri dökmüş\' demeliyiz. Birbirimize bu ihtimamı göstermezsek, bize CHP’linin, MHP’linin veya bir başkasının o ihtimamı göstermesini bekleyebilir miyiz? Yeri geliyor muhalefet partilerinden görmediğimiz muhalefeti birbirimize yapıyoruz. Söylediklerimizle yaptıklarımızın uyumlu olması lazım. Bir şey sorulduğunda herkes \'AK Partiliyiz, Tayyip Erdoğan sevdalısıyız\' diyor. \'Partimizin, ilçemizin iyiliğini düşünürüz\' diyorsak, canımız sıkkınken de eleştirirken de partimizin menfaatini aklımızdan çıkarmamalıyız.”

“Şikayet edilen 426 delege için tek tek rapor hazırladık ”

Recep Uncuoğlu, ilçe kongreleri sırasında genel merkeze ilçe başkanları hakkında “kendi akrabalarını delege yaptı” şeklinde şikayetlerde bulunulduğunu, il yönetimi olarak bu şikayetleri tek tek değerlendirip hazırladıkları raporları genel merkeze gönderdiklerini söyledi.

Kongre sürecinde 426 delege hakkında şikayette bulunulduğunu belirten Uncuoğlu, “3-4 ilçede şikayetler oldu. Bu şikayetleri en ince ayrıntısına kadar değerlendirdik. Tek tek görüşerek, bağlı bulundukları teşkilat başkanlarını ve başkan yardımcılarını da getirip şikayete konu delegelerimizin şecerelerini yazarak raporlar hazırladık ve genel merkeze gönderdik” dedi.

Delege listeleri hakkındaki şikayetlerin büyük çoğunluğunun karalamak ve kafa karıştırmak amacıyla yapıldığını ifade eden Uncuoğlu, şöyle konuştu:

“Bir seferlik değil, yıllardır birçok ilçe başkanımız, teşkilatımızın çeşitli kademelerinde görevli yöneticilerimiz, aileleriyle, çoluk çocuklarıyla bu işin içindeler. Biri çıkıp \'hanımını delege yapmış\' diye şikayet edebiliyor. Hanımı kadın kollarında yıllarca emek vermiş, partinin neferi olmuş. Siyasi anlamda artık onun hanımı olma özelliğinden çıkmış. Delege olmayı sonuna kadar hak ediyor. Bir diğeri ise \'oğlunu delege yapmış\' diyor. Bu çocuk, yıllarca gençlik kollarında bu dava için mücadele etmiş. Şimdi sormak lazım oğlu olduğu için mi, yoksa gençlik kollarındaki partimiz için yaptığı çalışmalardan sebep mi delege oluyor? Bu durum kaçınılmazdır. Sapanca için söylüyorum, \'Nazmi Bostancı partiye hep ailesini yazdı\' demek partiye iyilik değil, büyük bir kötülüktür. Bostancı sülalesi büyük bir sülaledir ve ne mutlu ki böyle büyük bir sülale AK Parti\'ye destek vermektedir. Bu işin bir dümen, akraba yazma gayreti, delege yazma operasyonu olmadığını bildikleri halde, sırf kafa karıştırmak, karalamak, şikayet edip bir yerlerde farklı intiba uyandırmak için, gidip ötede beride yazdırıp bizi bunları konuşmaya mecbur edenler, maalesef ki yine içimizdeki arkadaşlarımız.

Mücadele böyle olmamalı.”

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]