"AK Parti de kendi özeleştirisini yapmalıdır"

Sakarya’daki 433. hafta basın açıklamasında Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiği ifade edilerek yaşananlardan ders alınması ve günübirlik politikalardan vazgeçilmesi gerektiği belirtildi

Sakarya’daki 433. hafta basın adalet ve özgürlükler eyleminde son dönemde yaşanan siyasi kriz değerlendirildi.

"Ortalık toz duman"

Ortadaki krizin bölgesel gelişmelerden bağımsız olarak değerlendirilemeyeceği belirtilen açıklamayı Diriliş Saati Dergisi’nden Muhammed Emin Duman’ın okudu. Duman “Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Ortalık toz duman. Başbakanın iddiasına göre ortada siyasi bir komplo var. Komplo dış güçler tarafından planlandı ve Türkiye’deki güvenilir müttefikleri olan Gülen Cemaati tarafından uygulamaya sokuldu. Biz siyasi komplo iddiasının doğru olduğunu kabul ediyoruz. Ancak bu kabul, Ak Parti iktidarını aklamaz. 2002’den bu yana küresel güçlerin kredi açtığı mevcut iktidar ne oldu da kredibilitesini kaybetti? Hükümetin bu süreçteki icraatlarına baktığımızda hiç de bağımsız/milli refleksler vermediğini, aksine Amerika’nın başına çektiği küresel güçlerle işbirliği içinde yol aldığını gözlemliyoruz. Bugün yaşananların temelinde küresel güçlerin strateji değişikliğinin yattığına inanıyoruz.” dedi.

Boykot çağrısı


Basın açıklamasının devamında “Küresel güçler 30 seneye yakındır desteklediği ılımlı İslam projesinden vazgeçme eğilimindedir. Bunun ilk işaretlerini Mısır’da verdiler. Türkiye yeni bir aşama olarak görülebilir. Temennimiz Türkiye’nin gerçekten bağımsız bir çizgiye gelmesi ve İslam dünyasında örneklik teşkil etmesidir. Ancak, bunun için günü birlik politikalar değil, sosyal/kültürel/siyasi ve ekonomik olarak yapısal değişiklikler öngören orta ve uzun vadeli politikalar geliştirilmesi gereklidir. Bunun mümkün olup olmadığını, Ak Parti’nin ne denli bağımsız bir çizgide seyredeceğini önümüzdeki süreçte hep beraber gözlemleyeceğiz.” denildi. Gazze’deki gelişmelerin de değerlendirildiği açıklamada Gazze İsrail’in boykot çağrısına destek verilmesi gerektiği hatırlatıldı. Roboski’yle ilgili pankart ve dövizlerin taşındığı eylem, “Uludere/Roboski’de gerçekleşen katliamın 2. yıldönümü… Hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Yaşananları unutmadığımızı hatırlatıyor, adalet talebimizi yeniliyoruz.” çağrısıyla son buldu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]