Ahmet Soğuk, yol kapatma iddialarına yanıt verdi

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, yol kapatma iddialarına yanıt verdi.

Açıklama şöyle;

"İlçemize kurulan Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte ilçemizde teknik eleman ihtiyacı artacaktır. Geleceğin teknisyen ve mühendislerini yetiştirmek için ilçemize yeni teknik atolyeler açıyoruz. Eğitimi güçlendirmek için 200 kişilik yurt binamızı inşa etmeye başlıyoruz.

Tüm girişimlerimiz insanımız için

Kalkınan bir Ferizli için gençlerimize sahip çıkıyoruz. Şunu biliyoruz ki gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Recepbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanında inşa edeceğimiz 200 kişilik yurt projemiz ve mesleki atolyelerimiz, ilçemize artı bir değer kazandıracağı gibi, Hiçbir vatandaşımızı da mağdur etmeyecektir. Mevcut projedeki Yolun kapanacağını iddaa eden muhalefet partilerimizin, muhalefet ettikleri konularda halkımızı aydınlatmak istiyoruz. Yapılması planlanan projeler okul alanına yetmediğinden dolayı büyükşehir belediyesinin kararı ile yolun güzergahının değiştirilmesi gerekiyordu. Okul alanının genişletilmesi için yeni proje, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclisine havale edildi.

Ferizli’de kaliteli bir eğitim için elbette yolun yeri değişebilir diye tüm meclis üyelerimiz Büyükşehir meclisinde evet oyu kullandı. Aynı meclis üyelerimizden ilhan FİLİZ Ferizli belediyesi meclisinde hayır oyu kullanarak gençlerimizin geleceğini siyasi bir ranta çevirmek istemesine rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

Şuanda mevcut olan 129 nolu sokak ile 126 nolu sokak bağlantısı direkt olarak sağlanıyor.

Kabul edilen yeni imar planına göre; Yeni yapılacak olan mesleki atolyeler ve 200 kişilik yurt projesi , 129 nolu sokağın güzergahı “ z “ çizmek sureti ile yine 126 nolu sokağa bağlanacak. Belirtilen projede de görüldüğü üzere yol kapanmıyor.

Ferizli belediyesi olarak eğitim, öncelikli hedeflerimiz arasında olup; yapacağımız son sistem atolyeler ile gençlerimiz uygulamalı derslerde daha geniş bilgi ve tecrübeye sahip olacaklar. Bu projeleri hayata geçirirken hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz ve hiçbir yolu kapatmayacağız...

Bizler halkımızıdan aldığımız destekle yeni projeler üretmeye çalışırken, eğitimi siyasete karıştırarak siyasi çıkar uğruna projelerimizin engellenmeye çalışılması bizlerde şaşkınlık uyandırıyor. Yapacağımız projelerin araştırılmadan eleştirilmesi, bilgi sahibi olmadan yorum ve karalama kampanyalarının başlatılması, muhalefet tarafından hep hüsranla sonuçlanıyor. Bahsi geçen yolun kapanacağını iddaa eden muhalefet için yolun güzergahını ayrıntılı bir şekilde açıklamış bulunuyor ve gereksiz algı operasyonlarına itibar etmiyoruz.

2023 hedeflerimiz doğrultusunda gençlerimizin bilgi, kültür ve tecrübe anlamında tam destek sağlıyarak eğitimde yeni projeler üretiyoruz. Gençlerimizin önünü mesleki atolyelerimiz ile açıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize 200 kişilik yurt kazandırıyoruz. Güçlü bir ferizli, Güçlü bir türkiye için gençlerimizi düşünüyor ve geleceğe hazırlıyoruz.

Yeni projelerimiz ferizlimize hayırlı olsun."

 

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]