Ahmet Kavakçı Analiz Programı'na katıldı

AK Parti Hendek İlçe Başkanı Adayı Ahmet Kavakçı, Radyo Net’te Ersin İbil’in sunduğu Analiz programına konuk oldu.

İşte adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan ve kendisini samimi bir dille ifade eden Ahmet Kavakçı’nın Ersin İbil’le gerçekleştirdiği o keyifli sohbet..

AK Parti ile tanışmanız nasıl oldu?

Aile olarak Milli görüşten geliyoruz. Ben Refah Partisi’nin son seçim döneminde askerdim ve bu yüzden gençlik kollarında yer alamadım. Askerden geldikten sonra Fazilet Partisi’nin gençlik kollarında çalıştım. AK Parti’nin kurulmasının ardından, Hendek’te AK Parti’nin gençlik kolları kurucularından biri oldum. Üç buçuk yıl boyunca Hendek İlçe Kurucu Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. Tabi yeni bir heyecan vardı, yeni bir umut vardı AK Parti’nin kurulmasıyla beraber . Bizde arkadaşlarımızla beraber o heyecana heyecan katarak gece sabahlara kadar çalışıp 1 simitle karnımızı doyurduğumuz  oldu. AK Parti’de siyaset yapmak bize çok şey kattı.

AK Parti’nin en başından beri içerisindesiniz yani..

Evet, gençlik kollarıyla ve kurulmasıyla birlikte başladım. Ak Parti’de gençlik kollarını yaşım gençlik kolları başkanlığı yapamayacak duruma gelene kadar gençlik başkanı olarak görev yaptım ve sonrasında farklı kademelerde görevler almaya başladım. Üst ana kademe yönetim kurulu üyeliği yaptım. Birim başkanlığı yaptım ve son seçimde de seçim işlerinden sorumlu ilçe başkan yardımcısı olarak görev yaptım.

Siyasetle nasıl tanıştınız?

Sporunda vermiş olduğu cesaretle halkla iç içe oluyorsunuz. Çevreniz sizi belli bir yere itiyor. Sporda yakaladığınız başarıların ardından insanlar sizi başka yerlerde görmek istiyor. En önemlisi ise Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan aşkıyla birlikte AK Parti’nin siyasi hareketinde yer alarak ne görev verildiyse en iyi şekilde yapmak için elimden geleni yaptım.

Eski Milli Görüşle şimdi ki arasında fark var mı?

Ben fark görmüyorum. Yine spordan örnek vereyim. Sporda ustalar vardır ve çıraklar vardır. Bazen çıraklar ustaları geçmek isterler. Sonuç olarak ustanın çizdiği yoldan ilerlersiniz. Bizler rahmetli Erbakan’ın yani Milli Görüş liderinin bugünkü örnekleriyiz. Recep Tayyip Erdoğan her kesimin kucakladığı, orta yaş ve üzeri olanların çok iyi tanıdığı ve halkın umudu olan biridir. Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu AK Parti, halkın umudu olarak doğdu ve kesinlikle rahmetli Erbakan’ın çizgisinden sapmadı, bu çizgide ilerleme vardır.

Hali hazırda meclis üyesisiniz, neden ilçe başkanlığını istiyorsunuz?
 
Şimdi öncelikle tabanın sesine kulak vermek zorundasınız bir duruş bir vizyon bir çizgi vardır. siz istemeseniz de sizi o noktada görmek isteyen kişiler vardır. İlçe başkanı adayı olmamda ki en büyük etken, gerek teşkilat içinden gerekse teşkilat dışından gelen talepler ve istişareler doğrultusunda Hendek İlçe Başkanlığı’na aday olmuş bulunmaktayım. Amaç halka hizmet, Hakka hizmettir. Ben değil, biz olarak ve iyinin daha iyisine talip olarak yola çıkmış bulunmaktayım.

Şu an ki AK Parti Hendek İlçe Başkanı Kemal Sofu tekrar aday olacak mı?

Kendisi, kendilerine görev ve yetki verildiği sürece devam etmek istediğini belirtti ve devam etmek istemektedir. Şu anda Hendek’te 4 tane aday bulunmaktadır. Tabi ki bu bir süreç. Kongrenin güzel yanları vardır. Bu şekilde çok aday olması partimizin gücünü ortaya koyar. Demokratik bir yarıştır.

AK Parti biz kongrelerimizi tek liste olarak yaparız diyor. sizin  4 aday olmanızı genel merkeziniz nasıl karşılıyor?

Çok hassas bir konuya değindiniz. Daha önceki dönemlerde çift listelerle seçime giriliyordu. Yönetim kurulunun da tek bir liste yaptığını düşünürsek diğer bütün listeler dışarıda kalıyordu. Genel merkezimiz burada çok doğru bir strateji ile yola devam ediyor. Ben buraya gelmeden ilçemizde bir temayül yoklaması vardı. Koordinatör milletvekilimiz vardır. Bütün kollarımızla bir mülakat yaptı. Bu kriterlerden bir tanesi. İl başkanlarımızın milletvekillerimizin görüşü tabi ki olacak ve sonunda hamur gibi yoğurup genel merkezimizin karar verdiği liste aday olacak. Ben burada halkımızın sesine kulak vererek aday oldum. Bana kimse ‘Ahmet kavakçı kim ki aday olmuş demiyor’sa ve yaptığım işleri başarıyla tamamladıysam bu görevi de en güzel şekilde yapacağıma inanıyorum tabi ki takdir genel merkezimizin. Genel merkezimiz bu noktada çok doğru bir yol izlemektedir. Delegelerimizin fikirleri ve istişareleri çok önemli. Bu noktadan sonra merkez tek bir aday üzerinde karar kılacak.

Bundan önceki seçimlerde listeye giremeyenlerin partiye küstüğünü kırıldığını darıldığını biliyoruz bunları yaşamak istemiyoruz. Çünkü parti içi muhalefet bize çok zarar veriyor.

İlçe başkanı olursanız hedefleriniz nelerdir?

Nasip olurda ilçe başkanı olursak, ilk başta toplumun her kesimine hitap edecek bir yönetim kurulu oluşturmak zorundayız. Eğer topluma hitap edemezsek ve onların taleplerini dinleyemez ve duyarsız kalırsak başarısız oluruz. Bunun için de herkesi kapsamamız gerekli. Hendek’in bütün taleplerine kulak vermek istiyoruz ve belediye ile uyumlu olarak Hendek için çalışmak istiyoruz.

Son olarak ne eklemek istersiniz?

Öncelikle beni destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah en iyinin olduğu bir seçim süreci geçiririz. Radyo Net ailesine de bana bu şansı tanıdığı için çok teşekkür ederim…

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]