Ahmet Genç: 'MÜSİAD projeleriyle, gündemde olacak'

MÜSİAD Sakarya Şubesi’nin aylık seminer programına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Sakarya İl Müdürü Özcan Keskin ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Mustafa Aydın, işadamlarını ithalat, destek, tezler, sermaye, geliştirme ve Ar-Ge konularında bilgilendirdi. 

İşadamları detaylı bilgilendirildi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi’nin düzenlediği aylık seminer çerçevesinin bu ay ki konuğu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Sakarya İl Müdürlüğünün işadamlarına yönelik “Ara Malı İthalatı, verilen destekler, Sanayi Tezleri, Tekno Girişim Sermayesi, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar – Ge Merkezleri” konuları hakkında bilgilendirmesi oldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Sakarya İl Müdürü Özcan Keskin ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Mustafa AYDIN ise işadamlarına; “ Malı İthalatı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen Destekler, Sanayi Tezleri Programı (SANTEZ), Tekno Girişim Sermayesi Desteği Programı, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ile Ar – Ge Merkezleri” konuları hakkında kısa bilgilendirme yaptı. Şube Müdürü Mustafa Aydın ayrıca; “Yatırımlarda devlet yardımları hakkındaki kararı, Sakarya ilinde ara malı üreten firmaları, ara malı ithalatı, Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde sağlanan; Destek, Teşvik ve Muafiyetleri açıklayarak, ara malı ithalatın analizini de yaptı. 

MÜSİAD projeleriyle, gündemde olacak
Dernek binasında gerçekleşen ve çok sayıda işadamının ilgi gösterdiği seminerin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Ahmet Genç; MÜSİAD Sakarya şubesi olarak yeni çalışma dönemlerinde iş dünyasına dönük faaliyetlerinin yanı sıra Eğitim ve Sosyal politika alanında toplum merkezli çalışmalar gündemlerinde yerini alacağını söyledi. Genç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Umudumuz odur ki, siyasal karar mekanizmalarından kamu yönetimi yetkililerine kadar her kesimde yoğun ilgiyle karşılanacak bu çalışmalardan üretilen çözümler yeni dönemde önemli ölçüde uygulama alanı bulacaktır. Ulusuna ve ülkesine duyduğu sorumluluğun gereği, sorunları yalnızca gündeme getirmek yerine onları bir bütün içerisinde görüp, neden - sonuç ilişkileri çerçevesinde değerlendirmeyi ve çok daha önemlisi bunlardan yola çıkarak bilim ve tekniğin yol göstericiliğinde çözümler araştırmayı, temel görev ilkesi saymaktayız. Bu bağlamda AB 7. Çerçeve Programı kapsamında Türkiye’de de Soma’da gerçekleştirilecek CITyFiED Projesi’ne Sakarya Büyükşehir Belediyesi eliyle Sakarya’nın da dâhil oluşunu sevinçle karşılıyoruz. ‘Akıllı, Yenilenebilir, Düşük Karbon Emisyonuna Sahip ve Sürdürülebilir Çevre’ ilkelerini benimseyen şehirleri içeren AB (Avrupa Birliği) Projesi CITyFiED ile imzalanan protokolle Sakarya’nın izleyici şehir statüsü kazandığı projede binaların iyileştirilmesi, yenilikçi ısıtma ve soğutma sistemleri ile şebeke yönetimini geliştirmek gibi önemli hedefler yer alıyor” dedi. Programın sonunda; MÜSİAD Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet GENÇ tarafından, üyeliğinde 10. yılını dolduran MÜSİAD Sakarya Şubesi üyesi İnşat Mühendisi M. Fahri Sayın’a teşekkür plaketi takdim edildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]