Ahmet Genç: 'İdamın gelmesini destekliyoruz'

Sakarya Medyasıyla bir araya gelen MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Genç, gündemi değerlendirdi.

“Sakarya; Sanayi, Turizm ve Tarım’ı ile iç ve dış alanlara hizmet verecek durumdadır…”
“Zemini sağlam olan yüksek yerlere 7 kata kadar imar verilme, merkez ile bir tutulmamalıdır…”
“Bizim bu ülkede işsizlik gibi bir problemiz yok…”
“Biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz…”
“Başkanlık sistemini doğru buluyoruz…”
“Yapılan tüm saldırıları kınıyoruz…”
“İdamın gelmesini destekliyoruz…”

16. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı tamamladıktan sonra Sakarya Medyası ile ilk kez bir araya gelen MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Genç, gündeme ilişkin son günlerdeki olaylar, idam tartışması, türbenin taşınması, seçim ve aday adayları, imar, turizm, sanayileşme ve tarım olayları ile ilgili konulara değinerek, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Ahmet Genç ve beraberindeki yönetim Kurulu üyeleri; Elegant Kafe Resturant’ta düzenlediği toplantı ile Sakarya’da görev yapan Ulusal Basın Temsilcileri, Sakarya\'daki Gazete, Dergi, Tv, İnternet ve Radyo sahipleri, Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri Müdürleri ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin konulara değinen Şube Başkanı Ahmet Genç; son günlerdeki yaşanan olaylar, idam tartışması, türbesinin taşınması, başkanlık sistemi seçim ve aday adayları, imar, turizm, sanayileşme ve tarım olayları ile ilgili konulara değindi.

2015 ile birlikte Sakarya ve ülke adına yeni bir yıl yeni bir başlangıç ve taptaze umut ve heyecan duyguları içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Genç; “Bu anlayış ve heyecanla geçtiğimiz 10. Yıl içerisinde, ülkemiz, ekonomi, eğitim, sağlık, ulaşım, enerji ve sanayide çok büyük hamleler gerçekleştirmiştir. Ülkemizin; yakın gelecekte Dünya’da daha güçlü bir konuma ulaşacağına yürekten inanmaktayız. MÜSİAD camiası olarak bu kalkınma ve gelişme hamlesine bütün varlığımız ile destek verme azmindeyiz.” dedi.

İdamın çıkmasını destekliyoruz

MÜSİAD olarak yapılan tüm saldırıları kınadıklarını dile getiren Başkan Genç; Geçtiğimiz günlerde Amerika’da üç Müslüman kardeşimize yapılan hunharca katliam ile arkasından Houston’da bulunan İslam merkezinin yakılması, batı dünyasında bir karşılık bulmamıştır. Yine geçtiğimiz günlerde Mersin’in Tarsus İlçesi’nde hunharca yakılmış cesedi bulunan Özgecan Aslan kardeşimizin öldürülmesi, ülkemizde büyük bir üzüntüye sebep olmuştur. İnsanın kanını donduran bu vahşi cinayete vicdanlarımız isyan etmektedir. Bu menfur olay karşısında tesellinin ve sözün acziyeti içerisindeyiz. MÜSİAD camiası olarak, kadına karşı şiddeti teessür dolu nefret duyguları ile lanetliyoruz. Bir suçun müeyyidesi cezadır. Bu gibi durumlarda yetki mekanizmaları kararlı, güçlü müeyyideler uygulamalıdır. Bu sebeple, bizim Sakarya Şubesi olarak şahsi görüşümüz kısasa kısas uygulanmalı bu ve bezer vakalarda insanlık dışı suçların cezalandırılması için idam cezasının yeniden yasaya konulması kanaatindeyiz” diye konuştu.

Sakarya’nın 40 milyon nüfusun tam merkezidir

Sakarya’nın 40 milyon nüfusun tam merkezi olduğu vurgulayan Başkan Genç; “Sakarya, batının Anadolu’ya açılan kapısıdır. Sakarya coğrafyası itibari ile sosyo ekonomik potansiyeli ile stratejik bir konumda bulunmaktadır. Gelişen ve büyüyen Sakarya; özellikle deprem sonrası yapılan planlama ve de çalışmalara rağmen; kurulduğu günden bugüne biriktirdiği şehir planı sorunları ile hala bütüncül anlamda modern bir şehir görünümüne kavuşamamıştır. Özellikle Kent girişinde yer yer göze çarpan sanki taşra izlenimi veren düzensiz görüntüler yeniden düzenlenerek biran önce daha modern bir konsepte dönüştürülmelidir. Yöneticilerimizin de gündemlerinde olan kentsel dönüşüm konusun daha fazla çalışarak, biran önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Sakarya’nın modern kent yapılandırması ve imarıyla daha iyi yaşanılabilir bir kent olmasını istiyoruz. Sakarya sadece, sanayi, turizm ve tarım şe hri olmayıp; bunların hepsini kapsayan sanayi, turizm ve tarım şehri olmalıdır. Sakarya, İstanbul ve İzmit’teki sanayi alanların dolmasıyla birlikte istese de istemese de, sanayileşecektir. Bu sebeple, Sakarya’da sanayi binası ve artacak nüfusla birlikte, önemli ölçüde oturulacak bina açığı doğacaktır. Adapazarı’na binaların 3 kat olması mantıklı olmayan bir durumdur. Yaşadığımız depremde binaların yıkılması sebebi, zeminin taşıyamaması ve yanlış malzeme kullanılarak, zemine uygun olmayan bina yapılmasıdır. Ancak geleceğin büyük Sakarya’sını planlarken yapı stoğumuzun doğacak talep doğrultusunda

Sağlam zemine sahip, yüksek alanlara, çok katlı binalar yapılabilecek düzenlemeler getirilmelidir. Zemini sağlam, taşımaya müsait olan yerlere çok katlı izni verilmelidir. TOKİ 7 kat yapıyorsa, vatandaşa da 7 kat yapma izni verilmelidir. Sakarya’da tarım alanlarının sanayi alanlarına çevrilmesi yerine, tarım arazisinden çıkmış, elverişli olamayan yerlere bina yapılmalıdır” diyerek, yetkililere çağrıda bulundu.

“Geleceğin Güçlü Sakarya’sını Kurma Gayretinde, Pay Sahibi Olmak İstiyoruz”

Sakarya’nın turizme açık güçlü gelişme potansiyeline sahip olduğu hatırlatan Başkan Genç; “Sakarya; Sanayi, Turizm ve Tarım’ı ile iç turizme olduğu kadar dış turizme de hizmet verecek fırsat ve potansiyele sahip bir şehirdir. Geleceğe dönük olarak, şehrimizin potansiyelini “Güçlü Sakarya”yı hayata geçirecek gayretlerde pay sahibi olmak arzusundayız Biz bir şehri yönetmeye gelmedik. Bu ülkeyi, bu şehri yönetenlerin doğru projelerini desteklemek, eksik projelerini de araştırarak, yardımcı olmak için varız. Biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz ve olmayacağız da. Doğrunun yanında ve destekçisi, yanlışlarında karşısındayız. Biz Sakarya’mız ve insanımıza hizmet için gönüllü olarak görev yapıyoruz. Gelişen ve büyüyen sektörlerimiz bu büyümeye paralel olarak vasıflı işgücü yetiştiremiyoruz. Biz işadamları olarak, vasıflı elaman bulamıyoruz. İş arayan şahıs 30 yaşına gelmiş, ne iş olursa yaparım diyor. Çalışan kişi her işi yapamaz. Bizim bu ülkede işsizlik gibi bir problemimiz yok, iş beğenmemezlik veya her işi bilen vasıfsız adam problemimiz var. İş kurumu işsizlere 6 ay iş eğitimi vererek, iş öğreterek, ücret dahi vererek işe girmesini sağlıyor ancak bu kurslara kimse gitmiyor” dedi.

Ahmet Genç Basın bildirisinde şunlara yer verdi

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Genç, açıklamasına şöyle devam etti:

MÜSİAD Sakarya şubesi olarak yeni çalışma dönemimizde; İş dünyasına dönük faaliyetlerimizin yanı sıra Eğitim ve Sosyal politika alanında toplum merkezli çalışmalar gündemimizde yerini alacaktır. Mutlulukla belirtmek isterim ki kuruluşumuzun topluma karşı duyduğu bu sorumluluk anlayışı, kitlemizce sahiplenilmiştir. Bu anlamda katkı ve katılım arttıkça daha kapsamlı ve boyutlu çalışmalar hayata geçirilmiş olacaktır. Umudumuz odur ki, siyasal karar mekanizmalarından kamu yönetimi yetkililerine kadar her kesimde yoğun ilgiyle karşılanacak bu çalışmalardan üretilen çözümler yeni dönemde önemli ölçüde uygulama alanı bulacaktır. Ulusuna ve ülkesine duyduğu sorumluluğun gereği, sorunları yalnızca gündeme getirmek yerine onları bir bütün içerisinde görüp, neden - sonuç ilişkileri çerçevesinde değerlendirmeyi ve çok daha önemlisi bunlardan yola çıkarak bilim ve tekniğin yol göstericiliğinde çözümler araştırmayı, temel görev ilkesi saymaktayız. Bir konu hakkında alternatifimiz varsa eleştiririz. Çünkü eleştirdiğimiz şeye daha uygun bir çözümümüz vardır. Ortaya koyabileceğimiz bir çözüm yoksa körü körüne muhalif olmak için eleştirmektense sükûneti yeğleriz. Bu anlayış içerisinde, Sakarya’da sosyal politikalar çerçevesinde faaliyet gösteren kamu kuruluşları ile Sivil toplum örgütlerinin güçlü bir destekçisi olmayı hedeflemekteyiz.

Üç Müslüman’a yapılan saldırı

Bugün ve gelecek adına umut içinde olduğumuz ülkemiz ve dünyamızda, ne yazık ki bizleri derin üzüntüye sevk eden menfur gelişmeler meydana gelmektedir. Geçtiğimiz günlerde Amerika’da üç Müslüman kardeşimize yapılan hunharca katliam ile arkasından Houston’da bulunan İslam merkezinin yakılması, batı dünyasında bir karşılık bulmamıştır. Bu hunhar ve elim cinayetler adeta örtülmek istenmiştir. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın Meksika’da yaptığı çağrılar neticesinde, üç gün geçtikten sonra, yapılan açıklama bizlere samimi ve tatminkâr gelmemiştir. Batı Dünya’sının bu sessiz duruşu, İslam karşıtlığının organize bir algı operasyonu olduğunu bizlere adeta kanıtlamaktadır. Müslümanlara yapılan saldırılar karşısında sessiz kalan batı dünyası ikiyüzlülüğünü her zaman olduğu gibi yine çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu saldırıları nefretle lanetliyor ve kınıyoruz.

Özgecan cinayeti

Ülkemizde büyük bir üzüntüye sebep olan Özgecan Aslan kardeşimizin insanın kanını donduran bu vahşi cinayete kurban olmasına vicdanımız isyan etmektedir. Bu menfur olay karşısında tesellinin ve sözün acziyeti içerisindeyiz. MÜSİAD camiası olarak, cinsiyet gözetmeksizin şiddetin her türlüsünü teessür dolu nefret duyguları ile lanetliyoruz. Bir suçun müeyyidesi cezadır. Bu gibi durumlarda yetki mekanizmaları kararlı, güçlü müeyyideler uygulamalıdır. Bu sebeple kısasa kısas uygulanmalı bu ve bezer vakalarda insanlık dışı suçların cezalandırılması için idam cezasının yeniden yasaya konulması kanaatindeyiz.

Süleyman Şah Türbesi

Hepinizin malum olduğu üzere; Ordumuz tarafından geçtiğimiz gün sınır ötesi bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Karışık ve riskli bir alan içerisinde bulunan ecdat emanetlerimizi barındıran Süleyman Şah Türbesi iyi planlanmış başarılı bir operasyon ile müdahale edilebilecek, riskten arındırılmış bir bölgeye taşınmıştır. Bu operasyon anlayış ve uygulanışı ile büyük bir devletin mensubu olarak ve Müsiad camiası olarak bizlere gurur vermiştir. Şah Fırat operasyonuna emeği geçen herkesi kutluyor, mühim vatan hizmetini ifa ederken elim bir kaza sonucu şehit olan Astsubay Başçavuş Halit Avcı\'ya Allah’tan Rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum.

Genel seçimler ve aday adayları

Ülkemizde ve Dünya’da meydana gelen menfur hadiseler dünyanın çeşitli bölgelerinde sürerken ülkemiz tarihi bir seçime doğru yaklaşmaktadır. Türkiye’nin yeniden inşasının en önemli adımlarından biri olacak genel seçimlerin ülkemiz adına önemli bir dönüm noktası olacağına inanmaktayız. Bu yolda göreve talip olan bütün aday adaylarımıza başarılar diliyoruz. Genel seçimlerin Sakarya’mız ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Seçim çalışmalarının hız kazandığı şehrimizde; gelecek seçimlerin birlik ve beraberlik içerisinde güven ve istikrarın devamı yönünde güçlü bir iradenin iktidara gelmesi Sakarya’nın geleceğine yapılacak en önemli yatırım olacağına inanmaktayız.

Başkanlık Sistemi

Diğer yandan ülke gündeminde önemli konulardan biri olan başkanlık sistemi tartışmaları yer almaktadır. Türkiye’de Anayasa değişikliği gündemli tartışmalar sürerken, Başkanlık sistemiyle ilgili yeni bir gündem yaratıldığı gözlemlenmektedir. Başkanlık sistemi devlet mekanizmasının ve karar alım süreçlerinin hızlı bir şekilde işleyeceği bir model üzerine kurulacak. Türkiye\'nin tüm kesimlerinin parlamentoda eksiksiz temsil edileceği bir yapılanmaya gidileceği hususunda olumlu bir düzenleme olacaktır.

İmar ve yatırımlar

Sivil toplum kuruluşu olarak; hızla gelişen, büyüyen ülkemizde Sakarya’ya örnek bir şehir görünümü kazandırmak, geleceğimizin teminatı yeni nesillere yaşanılabilir bir coğrafya düzenli çevre ve sistemli sanayi alanları bırakmak yegâne hedefimiz. Sakarya hem tarım, hem turizm hem de sanayi alanında ileri düzeyde faaliyetin yaşandığı bir şehir. Bu nedenle faaliyet gösterilen alanların her birinde en iyisini düşünerek planlamalar yapılmalıdır. Şehrimizin belirsizliğini koruyan sorunlarından biri de imarda üç kat uygulaması olarak bilinen değişikliğin hala sonuçlandırılmamış olmasıdır. Birçok sektörün beklediği imar planının uygulanır bir hale getirilmesini ve belirsizliğin bir an önce giderilmesini beklemekteyiz. Bu plana ilaveten zemin taşıması güçlü olan bölgelerde üç kat değil daha fazla katlı bina yapımına izin vererek konut problemi çözülmelidir. Ayrıca sanayi kuruluşlarının da verimsiz araziler üzerine ve çok katlı olarak inşasına izin vererek toprak katliamına dur denilmelidir. Yatırımlar konusunda ise öncelik yerel firmaların daha verimli üretim yapabilecekleri alanlara, düzenli sanayi alanlarına verilmelidir. İlimizin gelişimine, sanayicimizin üretimine ve gelecek nesillerimize yaşanabilir bir kent bırakmak konusunda dernek olarak doğru yapılan eylemlerin takipçisi ve destekleyicisi olacağız.

Projeler

Bu bağlamda AB 7. Çerçeve Programı kapsamında Türkiye’de de Soma’da gerçekleştirilecek CITyFiED Projesi’ne Sakarya Büyükşehir Belediyesi eliyle Sakarya’nın da dâhil oluşunu sevinçle karşılıyoruz. ‘Akıllı, Yenilenebilir, Düşük Karbon Emisyonuna Sahip ve Sürdürülebilir Çevre’ ilkelerini benimseyen şehirleri içeren AB (Avrupa Birliği) Projesi CITyFiED ile imzalanan protokolle Sakarya’nın izleyici şehir statüsü kazandığı projede binaların iyileştirilmesi, yenilikçi ısıtma ve soğutma sistemleri ile şebeke yönetimini geliştirmek gibi önemli hedefler yer alıyor. Proje kapsamında ayrıca belirlenen ilkeler doğrultusunda Avrupa’da yaygınlaştırılacak en uygun modelin uygulamaya konulması da amaçlanıyor. Temennimiz izleyici şehir statüsünden uygulayan şehir statüsüne geçerek çevremizi proje kapsamında korumaya katkıda bulunmaktır. Sizlerle tanışmak biraya gelmek ülke ve Sakarya Gündemine ilişkin görüş ve düşüncelerimizi paylaşmak istediğimiz bu basın toplantısına gösterdiğiniz ilgi ve değerli katılımınız için samimi teşekkürlerimi sunuyorum. MÜSİAD Sakarya Şubemizin yeni döneminin ilk basın bildirisi vesilesi ile Sakarya’mıza ve ülkemize gelecek günlerin hayırlar getirmesini diliyor, sizlere saygılar sunuyorum.”

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]