Ahmet Akdardağan: 'Bakkal amca kredi bekliyor'

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan,  Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli\'nin üzerinde çalıştıklarını duyurduğu sıfır faizli kredinin detaylarını merakla beklediklerini söyledi.

Kara listede
Başkan Akdardağan, “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun duyurduğu ve Bakan Nurettin Canikli’nin açıkladığı bu krediler iflasın eşiğine gelen işletmelere de umut kapısı olacak. Buna göre; bankaların kara listesine giren, kredileri ödemeyen esnaf grubumuzda bu krediden yararlanarak işlerini yoluna koyabilecek” dedi.

Ayakta kalacak
Devletin yeni açılan küçük işletmeler ve unutulmaya yüz tutmuş meslek gruplarına verdiği desteklerin bakkal esnaflarının da mutlaka eklenmesi gerektiğine vurgu yapan Oda Başkanı Akdardağan, “Merakla beklediğimiz bu kredilerin yanı sıra, uzun zamandır bir isteğimiz var. Hep aynı şeyi söylüyoruz. Bizler mahallelerin bakkal amcasıyız. Zor şartlar altında ayakta kalma mücadelesi veren esnaf grubuyuz. Küçük desteklerle bakkal ve bayi esnafımız korunacak ve ayakta kalacaktır. Ayrıca mevcut bakkal ve büfeleri korumak için yeni açılacaklara belirli kriterler getirilmesi talebini yineliyoruz. Yeni çıkan ve yürürlüğe giren Perakende yasasının da bu talebimiz vardı, fakat istediğimiz olmadı” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]