Ahilik Haftası'nın bu yıl 7.si düzenleniyor

İlimizde bu yıl 7. si düzenlenen Ahilik Kültür Haftası (Esnaf Bayramı) 22-27 Eylül tarihleri arasında kutlanacaktır. Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından, Ahilik haftası ile ilgili yapılan açıklamada şunlar dile getirildi:

"Ahilik; sanatın, ticaretin ve mesleğin olgun kişilik ve doğrulukla yoğrulduğu, kökleri çok eski tarihlere uzanan bir geleneğimizdir. Ahilik kültüründe esas olan helal kazançtır. Ahilik kültürü esnaf ve sanatkarın ürettiği ürünü belirli bir fiyata satması anlayışını güder. Hakkına razı olmayarak malına değerinden fazla fiyat isteme, zenginleşme hırsı, karanlık ve dolaşık kazanç yollarına sapma gibi haram kazanç yollarına müsaade etmez. Ahilik kendini ve yakınlarını geçindirecek “insaflı” ve “dürüst” bir kazancı önerir. Bu öneriler hem esnaf ve sanatkar için hem de tüketici için büyük önem taşımaktadır.  Her yıl bu manevi duyguları andığımız geleneksel Ahilik Kültürü Haftası bu yılda Birliğimizin öncülüğünde coşkuyla kutlanacaktır.

Ahilik Kültür Haftası etkinliklerimiz 22 Eylül Pazartesi günü saat 10:00 da Kent Meydanında Atatürk anıtına Birlik Başkanımız Hasan Alişan ve Meslek Oda Başkanlarımız tarafından çelenk sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayacaktır.

Tören SESOB hizmet ve eğitim binamızda Ahilik konulu sunum yapılması, protokol konuşmaları ile devam edecektir. Akabinde yılın ahisine Şed Kuşatma Töreni gerçekleştirilecektir. Yıl içerisinde Mesleki Eğitim Merkezlerinden mezun olan kalfa ve ustalara diplomalarının takdim edilmesiyle devam edecek olan törenimiz her yıl geleneksel olarak ikram edilen Ahilik Pilavı dağıtımı ile sonlanacaktır.

Her yıl olduğu gibi bu yılda 26 Eylül Cuma günü Cuma namazında tüm camilerimizde Ahilik Kültürü üzerine konuların anlatılacağı hutbe ve vaazlar verilecektir.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, “Her yıl geleneksel olarak kutladığımız Ahilik Kültür Haftamızda esnaf ve sanatkarlarımıza Ahilik sistemini tanıtıyor ve Ahilik felsefesinin sahip olduğu prensipleri paylaşıyoruz. Bu yıl 7.sini gerçekleştireceğimiz Ahilik Kültür Haftamız yani esnaf ve sanatkarımızın bayramı kutlu olsun. Bizler bu kültürü yeni Dünya şartlarına adapte ederek yaşatılmasını ve gelecek kuşaklara aktarılmasını hedeflemekteyiz. 7. Ahilik Kültür Haftamızı tüm meslek mensuplarımızla Ahilik felsefesine yakışır şekilde kutlamayı diliyorum” dedi."   
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]