Ahilik Haftası Sakarya'da kutlandı

SESOB binasında gerçekleştirilen Ahilik Haftası programında 2014 yılı ahisi sanayi esnaflarından Dursun Eyüp Çeliker seçildi. Yapılan konuşmalarda ise esnaf kesiminin sorunlarına da değinildi.

7. Ahilik Kültür Haftası programı Sakarya’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Sabah Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından Ahilik Haftası programı, SESOB binasında yapılan etkinliklerle devam etti. Yapılan programa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, oda başkanları ve çok sayıda oda üyesi katıldı.

Program, ahilik teşkilatının geçmişten günümüze yaşadığı evrelerin anlatıldığı slayt gösteriyle başladı. Daha sonra kürsüye gelen SESOB Başkanı Hasan Alişan, ahilik teşkilatının çok ulvi bir değeri olduğunun altını çizerek, “13. YY’da temelleri atılan ahilik teşkilatı, sevgi ve saygıyı öne çıkaran bir kuruluştur. Son 20 yılda esnafımız gelişen teknolojiye karşı zor anlara maruz kalmıştır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise yaptığı konuşmada, “Tarihte hiçbir medeniyet böyle bir dayanışma sağlamamıştır. Aynı geleneklerin bugün de sürdürülmesi bu kurumun ne kadar köklü olduğunu göstermiştir. Esnafımız, bu mirasla paylaşmayı öğrenmiştir. Ahilik, insan insanın canıdır der. Bu düşünce bizi yüceltmiştir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kalfalık ve ustalığa terfi eden esnaflara plaketleri verilirken, 2014 yılı ahisi de belirlendi. Yılın ahisi olan sanayi esnaflarından Dursun Eyüp Çeliker yılın ahisi seçildi. Şet kuşatma ve ahi elbise giyme töreni gerçekleştirildi. Yılın ahisi Çeliker’e elbisesini Vali Coş, Başkan Toçoğlu ve SESOB Başkanı Hasan Alişan giydirdi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]