Ahilik Haftası Kutlamaları Devam Ediyor

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Taraklı İlçesini ziyaret etti.

İlk olarak Taraklı Kaymakamı Mustafa Temiz'i makamında ziyaret eden SESOB Başkanı Hasan Alişan, Ahilik Kültürü Haftası anısına Kaymakam Temiz'e ahi esnafını simgeleyen tablo hediye etti. Daha sonra Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman'ı ziyaret eden SESOB Başkanı Hasan Alişan, Özkaraman'a da Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları anısına tablo takdim etti.

Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık parkında esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Alişan, “Bu sene Ahilik Kültür Haftası'nı kutluyoruz. Yani esnaf bayramını kutluyoruz. Ahiliğin temeli; kardeşliğe, kültürel dostluğa dayandığı için iki kültürümüzü bir arada yaşamak, meslek ahlakını içeren etkinliğimizi bu güzel Taraklı ile paylaşmak için geldik. Kültürümüzün en güzelini Taraklı yaşıyor. Taraklı'nın sosyal kültürel kalkınmanın yanı sıra ekonomik olarak da kalkınması gerekir. Bizler bu konularda katkı sağlamamız gerekirse yapmaya hazırız” dedi.

Taraklı Kültür Evi'ni de gezen Alişan ve beraberindekilere Taraklı Belediye Meclis Üyesi Alaattin Yılmaz, Taraklı tarihi hakkında bilgi verdi. Yunuspaşa ve Orhangazi Çarşısı'nı, tarihi evleri gezen ve burada geleneksel el sanatları ustaları ile sohbet eden heyet, çarşıya hayran kaldı. Gezi sonrası davetlilere pilav, ayran ve gözleme ikram edildi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]