Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilecek diş taramaları ile ilköğretim öğrencileri muayene edilerek, ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, 22 Kasım - 10 Aralık Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencileri diş taramasından geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilecek uygulama ile anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencilerine diş taraması yapılacak. Etkinlik kapsamında öğrencilere diş fırçalamanın önemini anlatan video izletilecek, diş macunu ve diş fırçası hediye edilecek.

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgiler veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı, “Ağız ve diş sağlığı konusunda her yıl diş taraması uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca öğrencilerimizi bu konuda daha da bilinçlendirmek için eğitimler veriyoruz. Küçük yaşta verilecek eğitimlerin ilerleyen yaşlara temel olacağı gerçeğini göz önünde bulundurarak, ilköğretim ve anaokulu öğrencilerimize muayeneler yapıyoruz. Yine bu yılki projemiz kapsamında yaklaşık bin öğrenci taramadan geçirilmiş olacak” diye konuştu.

"
Sağlıklı bireylerden oluşan toplumlar geleceğe daha sağlıklı ve güvenle gidecektir"

Ağız ve Diş Sağlığı’nın önemine vurgulayan ve bu konuda alışkanlıkların küçük yaşta kazanılacağının altını çizen Aydın Sarı, “Amacımız; ağız ve diş sağlığı üzerinde durarak, her yıl taramalar gerçekleştirmek, minikleri bilinçlendirip gelecek nesillerin daha sağlıklı yetişmesini sağlamaktır. Biliyoruz ki insan alışkanlıklarını küçük yaşlarda kazanır ve ilerleyen yaşlarında da bu alışkanlıklarını taşır. Bu yüzden öğrencilerimize temel eğitimlerini veriyor, alışkanlık kazanmaları noktasında teşvikler yapıyoruz. Sağlıklı bireylerden oluşan toplumlar geleceğe daha sağlıklı ve güvenle gidecektir” ifadelerini kullandı.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]