AGD Erenler Şubesi, İsrail bayrağı yaktı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Erenler Şubesi, İsrail’in üç yahudi gencin kaybolmasını bahane ederek başlattığı saldırıyı kınamak için bir basın açıklaması yaptı, İsrail bayrağı yaktı.

Erenler ilçesi Yunus Emre Parkı\'nda gerçekleşen basın açıklamasını AGD Erenler İlçe Başkanı Yasin Öztopaloğlu okudu. Öztopaloğlu, İsrail’in üç yahudi gencin kaybolmasını bahane ederek saldırdığını belirterek "Başlattığı saldırılar, bu gençlerin cesetlerine ulaşıldıktan sonra daha da arttı. İsrail bu gençlerin öldürülmesini tüm dünyaya Hamas’ın işi şeklinde pazarlayarak saldırıya uğramışlık bahanesiyle Filistin halkına karşı girişeceği katliamı meşrulaştırmak istemiştir" dedi. Irkçı emperyalizmin vicdanı olmadığını anlatan Öztopaloğlu, şöyle konuştu: "Irkçı emperyalizmin adalet anlayışı yoktur. ABD ve AB\'nin yaptığının siyonist İsrail’e sen bildiğini okumaya devam et demek olduğunu tüm dünya bilmektedir. Siyonist İsrail, her Ramazan ayını Müslümanlar için kan gölüne dönüştürmeyi rutine bağlamıştır. Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’ye kara, deniz ve havadan yapılan son siyonist saldırılarda yaklaşık yüz kadar Müslüman şehit edilmiştir. Üç yüz Filistinli yaralanmıştır. İki bin konut ağır hasar almıştır."

İsrail\'in özellikle iftar ve sahur saatlerinde saldırı düzenlediğini anlatan Öztopaloğlu, şunları söyledi: "Karşımızda Ramazan ayını cehenneme çevirmekten haz alan, kadın ve çocuk öldürmekten haz alan, aşağılık bir zihniyet var. Milletimiz bu gidişatın farkına varmalıdır. \'Kahrolsun İsrail\' demekle İsrail kahrolmaz. İsrail ancak güçten anlar. Tüm dünyanın başında, bir musibet olan İsrail, işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır. Bunun yolu İslam Birliğidir. Türkiye’nin yeri Avrupa Birliği değil İslam Birliği\'dir. İsrail küstahlığının, şımarıklığının, aşağılık davranışlarının karşılığı er geç bulacaktır.”
Basın açıklamasının ardından İsrail bayrağı yakıldı. Grup daha sonra sloganlar atarak olaysız dağıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]