Ağabeyi ile aynı kaderi yaşadı, 5 yıl sonra aynı yerde boğuldu

Hendek ilçesinde arkadaşıyla dereye balık tutmaya giden 11 yaşındaki çocuk, şelalenin altındaki küçük gölete düşerek boğuldu. Ölen çocuğun ağabeyinin de 5 yıl önce aynı yerde boğularak ölmesi ailesini yıktı. Erkek çocuklarını 5 yıl arayla kaybeden ailenin 2 kız çocukları kaldı.

Yeniyayla köyünde yaşayan Ali ve Ruhal Der çiftinin çocukları 11 yaşındaki Hüseyin, dün öğleden sonra okul çıkışı arkadaşlarıyla top oynadıktan sonra bir arkadaşını da yanına alarak Turnalık Deresi\'ne balık tutmaya gitti. Evlerinden yaklaşık 500 metre uzakta bulunan dereye gelen Hüseyin, ayağının kayması sonucu şelalenin altında oluşan 2,5 metre derinliğindeki küçük gölete düştü. Yanındaki arkadaşı kurtarma çabası yetmeyince koşarak köye gidip ailesine haber verdi. Bunun üzerine küçük çocuğun ailesi ve köylüler, deredeki göletin yanına geldi. Bu arada 112 Acil aranarak yardım istendi. Suya gömülen çocuk sopa yardımıyla sudan çıkartıldı. Olay yerine gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Hüseyin Der\'in öldüğü anlaşıldı. Çocuğun cenazesi Hendek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Savcının yaptığı incelemenin ardından cenaze otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu\'na gönderildi.

Gölete taşlar koyarak derinliği azalttılar

Öte yandan ölen çocuğun ağabeyi Sezer\'in de 10 yaşındayken 2009 yılında aynı gölette yüzmek isterken boğularak öldüğü ortaya çıktı. Sezer\'in ölümünden sonra köylülerin gölete taşlar koyarak derinliğini azalttıkları öğrenildi. Ancak buna rağmen derinliğin 2,5 metreyi bulan gölette Hüseyin de can verdi.

5 yıl arayla 2 oğullarını aynı gölette kaybeden Der ailesi yıkıldı. Köydeki evde taziyeleri kabul eden baba Ali Der, güçlükle ayakta durabildi. Olay olduğu sırada işte olduğunu söyleyen Der, "İki oğlum da aynı yerde aynı ateşi paylaştı. Acımız büyük." dedi. Der ailesinin hayatta 2 kız çocukları kaldı.

Kurtuluş Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi olan Hüseyin Der\'in öğretmenleri ve sınıf arkadaşları da acı haberle yasa boğuldu. Arkadaşları sırasını çiçeklerle donatarak \'Seni özleyeceğiz Hüseyin\' yazılı kağıt bıraktı. Hüseyin Der\'in cenazesi köyünde toprağa verilecek. 
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]