Afganlı İşadamlarının Ziyaretinde Duygu Dolu Dakikalar!

Afganistan Belh şehri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Syeed M. Taher Roshanza, Türkiye ile Afganistan'ın manevi bağlarla birbirine bağlı olduğunu söyledi. Roshanza, Sakaryalı işadamlarını Afganistan'a davet ederek, "Hangi şehrimize gelirseniz gelin başımızın üzerinde yeriniz var" dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın işbirliğiyle 1-7 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek 'Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2009' konferansına katılmak için Türkiye'ye gelen Afganistan işadamları onuruna Sakarya Genç İşadamları Derneği (SAGİAD) tarafından Tuna Tan Tesisleri'nde bir yemek verildi. Yemeğe, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, SAGİAD Başkanı Vecdi Çelebi Afgan ve Sakaryalı işdamları katıldı.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, yemekte yaptığı konuşmada, Afganlı kardeşleri görmekten, onlarla aynı masayı paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Dişli, "Rus işgali sırasında Afgan kardeşlerimiz için üzülüyor, bazen sabahlara kadar uyumuyorduk. 1990 yılında Kırgizistan'ı ziyarete gittiğimde orada ilginç bir bilgi öğrendim. Ruslar Afganistan savaşına Türk Cumhuriyetlerindeki kardeşlerimizi göndermiş. Çok üzüldük. Şükür ki o günler geride kaldı. Mevla bizi bir araya getirdi." dedi.

Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Dişli, konuşmasına şöyle devam etti: "Artık o kötü günler geride kaldı. Şimdi bu fırsatı, o kötü günleri bir daha görmemek için çok iyi değerlendirmeliyiz. Bunun da yolu iki ülke arasındaki işbirliği, ticaret ve kardeşlikten geçiyor."

Afganistan heyeti adına konuşan Belh şehri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Syeed M. Taher Roshanza da Başkan Dişli'nin konuşmasının kendilerine eski duyguları hatırlattığını ifade etti. Afganistan ile Türkiye'nin manevi bağ ile birbirine abğlı olduğunu vurgulayan Roshanza, "Sizleri ve Sakaryalı işadamlarını en kısa zamanda Afganistan'a bekliyoruz. Hangi şehrimize gelirseniz gelin başımızın üstünde yeriniz var. Afganistan'a gelin, yatırım yapın ve bizim şehirlerimizi de böyle güzelleştirin." diye konuştu. Bu arada, Başkan Dişli ile Roshanza, konuşma boyunca birbirlerinin elini tuttu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]