Afetlerde kullanılan ekipmanlar vatandaşlara tanıtıldı

Sakarya Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birliği (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama Derneği (S.A.B.A.H.) ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri iş birliğiyle 17 Ağustos Marmara Depremi\'nin yıl dönümünde, Kent Meydanı’nda halkı bilinçlendirmek ve görevlerde kullanılan ekipmanların tanıtılması amaçlı stantlar açıldı.

17 Ağustos Marmara depreminin 15. yıldönümü olması dolayısıyla AFAD, UMKE, S.A.B.A.H. ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri iş birliğiyle Kent Meydanı’nda kurulan stantlarda personeller, malzemelerini tanıtarak, halkı bilinçlendirmek amaçlı tanıtım broşürleri dağıttılar. Stantlarda personellerin kullandığı kişisel ve teknik ekipmanlar sergilenerek, teknik ekipmanların kullanımı konusunda tanıtım ve gösterimde bulunuldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sakarya AFAD Müdürü İsmail Dilaver, “Kurulduğumuz günden bu yana 489 göreve çıkarak, bu görevlerde 445 kişiyi sağ kurtardık. Şuan 119 personel ve 41 araçla olası afetlere hazırız. Kendi eğitimlerimizin yanı sıra Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan kurum ve kuruluşların personellerine de arama kurtarma konusunda eğitimler veriyoruz. Bugün Kent Meydanı’na açtığımız stantlarımızla personellerimizin kullandığı kişisel ve teknik ekipmanları sergileyerek, ekipmanların kullanımı konusunda tanıtım ve gösterimini sağlıyoruz. Ayrıca halkımızı bilinçlendirmek amaçlı tanıtım broşürleri dağıtıyoruz” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]