Adnan Uyumaz'a 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi

Sakarya\'da Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin\'i öldüren ve yerel gazete çalışanı Mustafa Süke\'yi yaralayan Anadolu Gazetesi imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz\'ın yargılanmasına devam edildi.

Şeker ve yüksek tansiyon rahatsızlığı nedeniyle, işlediği fiillerin sonucunu algılayıp algılayamadığının cezai ehliyetini kaldıracak şekilde tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu\'nda kontrolden geçen Uyumaz\'a cezai sorumluluğunun tam olduğuna dair rapor verildi. Mahkeme heyeti, dosyanın mütaala için savcıya gönderilmesini kararlaştırdı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi\'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına tutuklu sanık Adnan Uyumaz ile tutuksuz sanıklar B.A., V.Ö. S.Ö., müşteki Mustafa Süke, sanıkların ve müştekilerin avukatları ile sanık ve ölenlerin yakınları katıldı. Bir önceki duruşmada cezai ehliyetini kaldıracak derecede işlediği fiillerin sonuçlarını algılayıp algılamadığını ve fiille ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azalmış olup olmayacağının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu\'na sevk edilmesine karar verilen Uyumaz hakkında hazırlanan rapor mahkemeye ulaştı.

Raporda, ceza sorumluluğunun tam olduğunun kanaat ve mütaala edildiği belirtildi. Sanık Uyumaz, olaydan dolayı son derece pişman ve üzüntülü olduğunu söyledi. Sanık avukatı Mehmet Mangıroğlu ise müvekkiliyle ilgili Adli Tıp\'tan gelen raporun sonucunu dün öğrendiklerini ifade ederek, "Bu nedenle inceleyemedik. BİK tarafından bu celse verilen yazılı beyanları da inceleyip beyanda bulunmak üzere yine tanıkların beyanlarıyla birlikte müşteki beyanları arasında çelişkiler bulunması sebebiyle yazılı beyanda bulunmak üzere tarafımıza süre verilmesini talep ediyoruz." dedi.

Sanık avukatı Önder Döker de tanık beyanlarının arasındaki çelişkiyi gidermek üzere olay yerinde keşif yapılmasını talep etti.

Diğer sanık avukatı Ahmet Özçiçek, Sakarya\'daki bir hastaneden aldıkları rapor ile Adli Tıp Kurumu raporunun çelişkili olduğunu savunarak, Adli Tıp Genel Kurulu\'ndan rapor aldırılmasını istedi.

Cumhuriyet savcısı, Adli Tıp Genel Kurulu\'ndan rapor aldırılması talebinin reddedilmesini istedi. Dosyanın tamamlandığını kaydeden savcı, esas hakkındaki mütaalanın sunulması için dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığı\'na tevdi edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının Adli Tıp Genel Kurulu\'ndan rapor aldırılmasına ilişkin talebiyle ilgili Adli Tıp Raporu\'nun oluşa ve yasaya uygun olduğunu belirtti. Adli Tıp Genel Kurulu\'ndan rapor aldırılmasını gerektiren herhangi bir durumun bulunmadığını kaydeden mahkeme, sanık avukatının talebini reddetti. Adli Tıp Kurumu ile BİK tarafından ibraz edilen belgelere karşı ve tanık beyanları ile müşteki beyanları arasındaki çelişkilere ilişkin beyanda bulunacaklarını belirten sanık avukatlarına süre verilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütaanın sunulması için dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığı\'na tevdi edilmesine karar verdi.

Duruşma, 1 Temmuz 2013 tarihine ertelendi.

2 Kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor

Geçtiğimiz yıl 26 Eylül\'de meydana gelen olayda Anadolu gazetesi imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz, gazeteye denetime gelen BİK Şube Müdürü Bolat ile kurum çalışanı Özergin\'i öldürmüş, yerel gazete çalışanı Süke\'yi de yaralamıştı.

Uyumaz hakkında 2 kişiyi kamu görevi sırasında öldürdüğü için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, bir kişiyi de kamu görevi sırasında öldürmeye teşebbüs etmek suçundan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklar B.A., V.Ö. ve S.Ö. için ise suçluyu kayırdıkları gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İşte Adnan Uyumaz\'ın 3 kişiyi vurduğu o olay

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]