Adnan Uyumaz davasında flaş gelişme

Yargıtay 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı

Sakarya'da Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin'i öldüren ve yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi yaralayan Anadolu Gazetesi imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'a verilen 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 20 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

26 Eylül 2012'de meydana gelen olayda, dönemin Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Sakarya Anadolu gazetesinin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz, gazeteye denetime gelen BİK Sakarya Şube Müdürü Bolat ile kurum çalışanı Özergin'i tabancayla vurarak öldürmüş. Yenisakarya gazetesi çalışanı Süke'yi de yaralamıştı.

Olayın ardından yakalanarak tutuklanan Adnan Uyumaz, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamada, BİK Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin'i öldürmek suçundan 2 kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis, yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi yaralamak suçundan ise 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Tutuksuz sanıklar B.A., V.Ö. S.Ö. ise suçluyu kayırmak suçundan ayrı ayrı 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Dava temyiz için Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne gitmişti. Yüksek mahkeme, Uyumaz'ın cezasını onadı.

Anayasa Mahkemesi ve AİHM'e gideceğiz


Uyumaz'ın avukatı Mehmet Mangıroğlu, müvekkilinin cezasının Yargıtay tarafından onandığını belirterek; "Karar düzeltme için Yargıtay Cumhuriyet Bassavcılığı'na başvuracağız. Buradan sonuç alamazsak Anayasa Mahkemesi'ne ardından da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğiz. İki gerekçemiz var. Birinci gerekçemiz olay anıyla ilgili. Gazeteye denetlemeye gelen BİK görevlileninin rahatsızlık veren tutum ve davranışları. 19 bin liralık ceza sonrasında Adnan Uyumaz'ın makam koltuğuna oturarak sözleriyle tahrik etmeleridir. 2'inci gerekçemiz ise olayın aniden gelişmesi sonrasında Uyumaz'ın mahkemedeki pişmanlığı. Mahkeme pişmanlıkla ilgili suçta 6'da 1 oranında indirim yapması gerekirdi. Ancak indirim uygulamadı" dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]