Adnan Uyumaz 3 kişiyi vurdu, 1 ölü!

Sakarya\'da yerel yayın yapan Anadolu Gazetesi\'nin patronu ve Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Uyumaz, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Recep Bolat ve yanında çalışan 2 kişiyi vurdu.

Anadolu Gazetesi İmtiyaz sahibi, aynı zamanda Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Uyumaz (46), gazetesini denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu görevlilerini tartışma sonucu kurşun yağmuruna tuttu. Olayda İstanbul’dan gelen Basın İlan Kurumu görevlisi Devrim Ergin Özergin (43) yaşamını yitirirken, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat (46) ile denetleme kurulunda görev alan yerel Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Söke (36) yaralandı.

Olay bugün saat 09.30 sıralarında Adapazarı Adnan Menderes Caddesi\'nde bulunan yerel Anadolu Gazetesi bürosunda meydana geldi. Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile İstanbul’dan görevli olarak gelen denetmen Devrim Ergin Özergin, Anadolu Gazetesi bürosuna giderek, gazetenin resmi ilan alabilme koşullarına uygun olup olmadığını denetlemeye başladı. İddiaya göre yerel gazete sahibi Adnan Uyumaz, gazetesini denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu görevlileri ile tartıştı.

Görevlilerin denetim yaptığı sırada; Devrim Ersin Özergin’e dönerek ‘Geçen gazeteye ceza kesen sen miydin?\' diyerek silah çektiği, bu sırada Şube Müdürü Recep Bolat’ın ‘Ne yapıyorsunuz Adnan Bey’ demesi üzerine önce Şube Müdürü Recep Bolat’a ateş ettiği daha sonra da Devrim Ersin Özergin\'e de kurşun yağdırdığı belirlendi.

Bu sırada denetime gelen ekipte yer alan diğer BİK çalışanı Ökkeş Buğra Atılgan’ın olay yerinden koşarak hızla uzaklaştığı, yandaki otelin terasına çıkıp, buradan yaşananları çevreye haber verdiği öğrenildi.

Atılgan’ın peşinden koşan Adnan Uyumaz\'ın, bu sırada denetleme yapılan odaya giren Yenisakarya gazetesi çalışanı Mustafa Süke ile karşılaştığı ve Süke\'ye de bir kaç el ateş ettiği kaydedildi.

2 şarjör boşalttı


Tartışma sırasında öfkelenen Adnan Uyumaz üzerinde bulunan 9 mm çapındaki tabancayı çekerek peşpeşe ateş etmeye başladı. Gazete çalışanlarının anlatımına göre yaklaşık 30 saniye süreyle iki şarjör boşaltan Adnan Uyumaz\'ın, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat\'ı 3 kurşunla, Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı denetmen Mustafa Söke\'yi 11 kurşunla, İstanbul’dan gelen Devrim Ergin Özergin\'i de 11 kurşunla vurduğu anlaşıldı.

Gazeteye gelen 112 ambulansı ile hastaneye kaldırılan yaralılar ameliyata alındı. Ancak yaralılardan Devrim Ergin Özergin kurtarılamadı. Diğer yaralılardan Mustafa Söke’nin sağlık durumunun ağır olduğu, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat’ın ise ameliyatının devam ettiği bildirildi.

Saldırgan kaçtı

Olay sonrasında Adnan Uyumaz, şoförü ve bir arkadaşıyla birlikte kaçtı. Polis şoförü olaydan bir saat sonra yakalarken, Uyumaz\'ın başkanı olduğu Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda da arama yaptı.

Vali Mustafa Büyük olay sonrasında Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ile birlikte yaralıların tedavi gördüğü hastaneye gelerek bilgi aldı. Vali Büyük herhangi bir açıklama yapmadı.

30 boş kovan bulundu

Bu arada saldırı sonrasında polis olay yeri olan gazetede 30 boş kovan buldu. Saldırıyı gerçekleştiren gazete patronu Adnan Uyumaz’ın aylık 25 bin lira olan resmi ilanının kesilmesi nedeniyle tartıştığı öne sürüldü. Basın İlan Kurulu Sakarya’da tirajı 500’ün altında olan gazetelere resmi ilan vermiyor.

Gazetesini kendisi dağıtan Uyumaz’ın, bu dağıtım sırasında bazı iddiaların gündeme gelmesi üzerine Basın İlan Kurumu\'nun gazetede denetleme yapmak istediği öne sürüldü. Şeker hastası olduğu belirtilen Uyumaz’ın yakalanması için polis araştırmasını sürdürüyor.
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve 2 kurum çalışanının da arasında bulunduğu 4 kişinin silahlı saldırıya uğraması üzerine Sakarya’ya geldi.

Yaralıları Sakarya Valisi Mustafa Büyük ile hastanede ziyaret eden Atalay, “Saldırıyı kınıyoruz. Arkadaşlarımız bugün rutin bir denetim sırasında saldırıya uğradılar. Şahıs kaçmış, ne yazık ki Devrim arkadaşımızı kaybettik.'' dedi.

"Yük olmak için değil yeşertmek için geldik"

ToyotaSA Acil Yardım Hastanesi'nde tedavi gören BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat'ın eşi İlkay Bolat'ı ziyaret eden Atalay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün amaçlarının gazetelere ve gazetecilere yardım etmek olduğunu söyledi. Gazeteleri büyütmek ve yeşertmek için faaliyet gösterdiklerini ifade eden Atalay şunları kaydetti: "'Yük olmak için gelmedik, yeşertmek için geldik' dedik ve Sakarya'da şube açtık. Her şey çok iyi gidiyordu. Arkadaşlarımız rutin bir denetim yapıyordu. İstanbul'dan gelen arkadaşlarımız da denetime katılmıştı. Dün de başka bir denetim yapmışlardı ama arkadaşlarımız bugün rutin bir denetim sırasında saldırıya uğradı. Şahıs kaçmış, ne yazık ki Devrim arkadaşımızı kaybettik. Çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Ama artık geri gelmeyecek."

"İlk defa böyle bir olayla karşılaştık"

'Allah Recep Bey'i bize bağışlasın, çok sevdiğimiz şube müdürümüz.' diyen Atalay, ''İnşallah Allah tüm arkadaşlarımızı ailelerine ve bizlere bağışlar. Şahıs en yakın zamanda inşallah yakalanacaktır ama bu giden arkadaşımızı geri getirmeyecek. Olayı, içinde olan arkadaşımızın kaçıp haber vermesiyle öğrendik. Normal, rutin kontroller bunlar ve Türkiye'nin dört bir yanında bu kontroller yapılıyor. İlk defa böyle bir olayla karşılaştık.''

Sakarya Valisi Mustafa büyük ise yaralıların tedavisinin devam ettiğini belirterek “İnşallah onları Allah bize bağışlayacak. Geçmiş olsun.” dedi.
Sakarya Emniyet Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu çalışanı 1 kişiyi öldüren ve 2 kişiyi ise ağır yaralayan Anadolu Gazetesi sahibi ve Adapazarı Şoförler Odası Başkanı Adnan Uyumaz’ın yakalanması için büyük operasyon başlattı.

Adnan Uyumaz’ın yakalanması için il içinde operasyonlarını sürdüren polis, ayrıca çevre iller ile de irtibata geçti. Polis, Uyumaz'ın gidebileceği her yeri didik didik araştırılıyor.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Sakarya Anadolu Gazetesi sahibi Adnan Uyumaz'ın denetime gelen Basın İlan Kurumu denetçilerine ateş açmasını kınarken, "Saldırıyı gerçekleştiren Anadolu Gazetesi sahibi Adnan Uyumaz'ın gazete sahibi olmanın dışında gazetecilikle bir ilgisi yoktur. Adnan Uyumaz, masum insanın, bir görev şehidinin katilidir" diye konuştu.

Gazetecinin hiçbir zaman silaha sarılmayacağını ifade eden Sertel açıklamasında şunları söyledi;

"Gazeteci eğer bir haksızlık varsa hakkını kalemiyle, hukuk yoluyla arar. Üyesi olduğum Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda da sık sık dile getirildiği üzere, özellikle bazı bölgelerde, bazı şehirlerde bu meslekle uzaktan yakından ilgisi olmayanların ‘ticari çıkar’ kaygısıyla gazete kurmaları, tehdit, şantaj dolu haberlerle meslek etiğinden uzak hareket etmeleri, bu mesleğe çok ciddi zarar vermektedir. Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak aramızda bu yolu, yöntemi izleyenlerin hiçbir zaman yeri yoktur."

Adapazarı Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Gümüşel de, silahlı saldırıyı kınarken, yaralılara acil şifa, hayatını kaybeden Devrim Ersen Özergin’e de Allah’tan rahmet diledi.

Yaşanan saldırıdan büyük üzüntü duyduğunu belirten Adapazarı Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Gümüşel, “Anadolu Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adnan Uyumaz’ın, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat, Genel Merkez denetçileri Devrim Ersen Özgergin, Ökkeş Burhan Atılgan ile Yeni Sakarya Gazetesi’nden Mustafa Şüke’ye karşı gerçekleştirdiği silahlı saldırı, basın camiasını derinden üzmüştür. Sebebi ne olursa olsun yapılan bu saldırının failleri biran önce yakalanmalı ve adalet önünde hesap vermelidir. Bu vesileyle hayatını kaybeden Devrim Ersen Özergin’e Allah’tan rahmet ve ailesine başsağlığı diliyorum. Yaralı arkadaşlarımızdan Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat, Genel Merkez denetçilerinden Ökkeş Burhan Atılgan ile Yeni Sakarya Gazetesi’nden Mustafa Şüke’ye acil şifalar diliyorum” dedi.

Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Van Şube Başkanı Bişar Ulutaş ise, Sakarya’da bir gazete sahibi tarafından Basın İlan Kurumu çalışanlarına yapılan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı kınayarak, “Gazetelerin hayatiyetini devam ettirmeleri için kurulmuş olan bir kuruma ve kurum çalışanlarına yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz. Hayatını kaybeden Basın İlan Kurumu çalışanına rahmet, yaralı 2 kişiye acil şifalar diliyoruz” dedi.

Ulutaş, Sakarya'da yerel Anadolu Gazetesi'nin sahibi ve aynı zamanda Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Uyumaz’ın, gazeteyi denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve iki çalışanı silahla vurmasının insanlık dışı olduğunu ifade eden Ulutaş, bu tür saldırıların tüm gazeteciler tarafından kınanması gerektiğini belirtti. Söz konusu saldırının Basın İlan Kurumu tarafından yapılan denetimler sonucu gazeteye kesilen bir cezadan kaynaklandığını öğrenmiş bulunduklarını ifade eden Bişar Ulutaş “Gazeteyi denetlemeye giden kurum çalışanları, gazete sahibi tarafından silahla vurulmuş, söz konusu saldırıda ağır yaralanan kurum çalışanı Devrim Ersin Özergin kaldırıldığı hastanede vefat etmiştir. Yine Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Mustafa Şüke öğrendiğimiz kadarıyla Sakarya’daki hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybeden arkadaşımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Bu arada olayı öğrenir öğrenmez Sakarya’ya giden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın da yaralıları ziyaret ettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyor ve söz konusu saldırı bir kez daha esefle kınıyoruz” dedi.
Anadolu Gazetesi İmtiyaz sahibi Adnan Uyumaz’ın kurşun yağmuruna tutarak ağır yaraladığı Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Süke ameliyattan çıktı. Bolat ve Süke’nin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Saldırıda kolu, ayağı ve sırtına 3 kursun isabet eden ve Adapazarı Toyota-Sa Hastanesi'ne kaldırılan Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat hastanede iki kez ameliyat edildi. Son ameliyatta kurşunun omuriliğine hasar verdiği belirtilen Bolat hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Saldırıda karnından 4, ayağından da 1 olmak üzere 5 kurşunla vurulan Yeni Sakarya Gazetesi’nde çalışan denetçi Mustafa Süke de kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez kampüsünde yaklaşık 6 saat süren ameliyat geçirdi. Süke’nin sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Gazetesi resmi ilan cezası almış


Bu arada olayla ilgili bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Basın İlan Kurumu denetçilerine saldıran Adnan Uyumaz’ın, geçen yıl usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle Basın İlan Kurumu tarafından resmi ilan almama cezasına çarptırıldığı belirlendi. Uyumaz’ın sahibi bulunduğu gazete hakkında son olarak da, kendi dağıtımını yaptığı gazetenin tirajında oynamalar yaparak satışı fazla gösterdiği iddiasıyla inceleme başlatıldığı belirtildi. Aylık 20 ile 25 bin lira arasındaki resmi ilanının kesilme korkusuyla ölüm saçan gazete patronu Uyumaz’ın yakalanması için Sakarya Emniyet Müdürlüğü bir dizi adrese baskın yaptı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve kurum çalışanları Devrim Ersen Özengin ve Mustafa Süke’nin silahlı saldırıya uğramasını şiddetle kınadığını ve lanetlediğini bildirdi.

Arınç, Sakarya’daki saldırıya ilişkin mesajında, BİK Sakarya Şube Müdürü Bolat ile kurum çalışanları Özengin ve Süke’nin görevlerini ifa ederken Anadolu Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adnan Uyumaz’ın silahlı saldırısına uğradığını hatırlattı.

Saldırı sonucu Özengin’in vefat ettiğini, Bolat ve Süke’nin de yaralandığını anımsatan Arınç, mesajında şunları kaydetti:

”Görevini yapan arkadaşlarımıza yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Görevini ifa etme dışında herhangi bir suçu bulunmayan arkadaşlarımıza silahlı saldırıyı gerçekleştiren Adnan Uyumaz’ın da bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini ve hak ettiği cezayı demir parmaklıklar arkasında çekmesini diliyorum. Güvenlik güçlerimizin bundan sonraki süreçte görevini yapan arkadaşlarımızın korunması konusunda da daha hassas davranacaklarını umut ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle vefat eden Devrim Ersin Özengin’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Olayda yaralanan Şube Müdürü Recep Bolat ve Mustafa Süke arkadaşlarımıza de acil şifalar temenni ederken, en kısa sürede görevlerine dönmelerini ummuyorum.”

Kaynak: Anadolu Ajansı
Adapazarı'nda gazetesini denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu Denetçilerini kurşun yağmuruna tutarak bir kişiyi öldüren, 2 kişiyi de ağır yaralayan, aynı zamanda Adapazarı Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olan Adnan Uyumaz cinayetten 12 saat sonra Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu sonucu Arifiye İlçesi'nde saklandığı barakada üzerinde 130 mermi ile birlikte yakalandı.

Öğle saatlerinde meydana gelen olayda Sakarya'da yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi ve Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı A.U., gazeteyi denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Başkanı ve beraberindeki 2 denetçiye kurşun yağdırmıştı. Saldırı sonrası denetçilerden Devrim Ersen hayatını kaybederken, 2 kişi yaralanmıştı.

Alınan bilgilere göre saat 21.00 sıralarında Adnan Uyumaz'ın Arifiye ilçesinde bir barakada saklandığı haberini alan Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube ekipleri operasyon gerçekleştirdi. Çevik Kuvvet ekiplerinin de katıldığı operasyonda Adnan Uyumaz olayda kullandığı tabancasıyla birlikte yakalandı. Uyumaz'ın üzerinden ayrıca 130 mermi ve 2 jarjör çıktı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Adnan Uyumaz sorguya alındı.

Basın İlan Kurumu heyetinden 1 kişiyi öldüren, 2 kişiyi yaralayan Adnan Uyumaz, daha sonra Yenikent Devlet Hastane'sinde sağlık kontrolünden geçirildi. Kontrolün ardından
soğukkanlı görünen Adnan Uyumaz, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Susma Hakkını Kullandı

Sakarya'ya getirilen Uyumaz, Yenikent Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Uyumaz, hastane çıkışında gazetecilerin "Neden öldürdünüz?" şeklindeki sorusuna cevap vermedi. Uyumaz'ın sorgusu sürüyor.

Öte yandan, saldırıda ağır yaralanan 2 kişinin hastanedeki tedavileri devam ediyor.
Gazeteyi denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Başkanı ve beraberindeki 2 denetçiye kurşun yağdıran 1 kişinin ölümüne 2 kişinin de yaralanmasına sebep olan Anadolu Gazetesinin imtiyaz sahibi ve Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Uyumaz'ın haberini tüm Türkiye konuştu.

İşte o haberi ulusal basın böyle verdi...

Sakarya’da Basın İlan Kurumu çalışanlarına silahla saldırarak birini öldüren iki kişiyi yaralayan katil zanlısı Adnan Uyumaz ve yanında bulunan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Anadolu Gazetesini denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu Denetleme şefi Devrim Erhan Özergin’i silahla vurarak öldüren ve Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat’ı ve Yeni Sakarya Gazetesi Temsilcisi Mustafa Süke’yi ağır yaralayan Adnan Uyumaz ve yanında çalışan şoförü B.A., saklanmasına yardımcı olan V.Ö., Ş.A. ve S.Ö. emniyetteki sorgularının ardından sağlık ocağına sevk edildi.

Burada yapılan sağlık kontrolü ardından zanlılar adliyeye böyle sevk edildi.

Sakarya’da denetlemeye gittikleri gazete sahibi tarafından vurulan Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat, ambulans helikopterle İstanbul’a götürüldü. Bolat, özel bir hastanede tedavi altına alındı.

Saldırı nedeniyle karaciğer, böbrek ve bağırsağı hasar gören Bolat´ın vücudundaki 4 mermiden 3´ünün çıkarıldığı, sırtına saplanan merminin ise risk nedeniyle şimdilik alınmadığı öğrenildi.

Anadolu Gazetesi imtiyaz sahibi Adnan U.'nun silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Recep Bolat, tedavi gördüğü Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesi'nden ambulans helikopterle İstanbul'a getirildi.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi pistine inen helikopterden indirilen Bolat, ambulansla Çamlıca'da bulunan Üniversal Hastanesi'ne getirildi. Bolat, hastanede tedavi altına alındı.
Basın İlan Kurumu (BİK) heyetinden 1 kişiyi öldüren, 2 kişiyi de yaralayan şahıs tutuklandı.

Anadolu Gazetesi'ni denetlemeye gelen BİK Şefi Devrim Erhan Özergin’i silahla vurarak öldüren ve BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile Yeni Sakarya Gazetesi Temsilcisi Mustafa Süke’yi ağır yaralayan Adnan Uyumaz tutuklanırken, diğer 4 zanlı serbest bırakıldı.
Sakarya’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Basın İlan Kurumu (BİK) Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü Şefi Devrim Özergin, son yolculuğuna uğurlandı.

Sakarya’da dün denetleme için gidilen Adapazarı Anadolu Gazetesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü Şefi Devrim Özergin, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Üsküdar Şakirin Camii’nde Devrim Özergin için ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Devrim Özergin’in eşi Eda, kardeşi Umut, sevenleri, akrabaları ve iş arkadaşları katıldı.

Cenaze namazı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Devrim Özergin’in herkes tarafından çok sevilen bir insan olduğunu ifade ederek ”Nazik, narin, düzgün, tertemiz, pırıl pırıl bir kardeşimizi kaybettik. Acımız gerçekten büyük. Allah, eşine, ailesine, 8 aylık çocuğuna bundan sonra kolaylıklar versin. Onlar bizim kardeşlerimiz, her zaman Basın İlan Kurumu olarak yanlarında olacağız” dedi.

Saldırıda yaralananların sağlık durumu hakkında da bilgi veren Atalay, “Bir diğer arkadaşımız şube müdürümüz Recep beyin kontrolleri devam ediyor. Sakarya’dan İstanbul’a naklettik. Hayati tehlikesini atlattı, diğer rahatsızlıkları da yavaş yavaş giderilecek. Ailesine de geçmiş olsun diyorum. Bir diğer kardeşimiz şu an da Sakarya’da, Mustafa Özsöke kardeşimizin durumu da gittikçe iyiye gidiyor. Hiç hak edilmeyen, yaşanılması hiçbir şekilde tasvip edilmeyen bir olay, kınıyorum” diye konuştu.

Cenaze töreni öncesinde üzerine Türk bayrağı ve Galatasaray flaması serilen Özergin’in tabutu başında kardeşi Umut ve sevenleri gözyaşlarına boğulurken, eşi Eda Özergin ise ayakta durmakta güçlük çekti. Cenaze namazı sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Eda Özergin, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Özergin’in naaşı Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

26 Eylül'de Sakarya'da yayınlanan Anadolu Gazetesi'ni denetlemeye giden Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile birlikte Mustafa Süke ve Devrim Özergin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahla vurulmuştu. Özergin hayatını kaybederken Bolat ile birlikte Süke hastaneye kaldırılmıştı. Bolat 13 gün süren yaşam savaşını akşam saatlerinde kaybetti.

Universal Çamlıca Hastanesi'nde tedavi gören Sakarya Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Recep Bolat 19.20 sıralarında hayatını kaybetti. Haberi duyan gazeteci arkadaşları ve yakınlarıyla birlikte çalıştığı kurum çalışanları hastaneye akın etti.

"Hayati tehlikeye atlatıp kendine gelmişti"

Hastaneye gelen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay yetkilerden bilgi aldıktan sonra basın açıklaması yaptı. Atalay, hayatını kaybeden Recep Bolat'ın ölümüyle ilgili şunları söyledi: "Recep Bolat'ın ilk müdahalesi Sakarya'da yapıldı. Ancak, daha teşekküllü hastanede tedavi görmesi için buraya getirdik. İlk başlarda her şey çok güzel gidiyordu. Hayati tehlikeye atlatıp kendine gelmişti. Ancak ne yazık ki sonra arkadaşlar durumunun son derece ciddileştiğini bana ilettiler. Biz de programlarımızı iptal ederek buraya geldik. Kendisinin tekrar yoğun bakıma alındığını öğrendim. Yoğun bakımdaki son durumunu gördüm. Doktorlar durumunun ciddi olduğunu belirtti. Bugün de ne yazık ki 19.20 sıralarında arkadaşımızı kaybettik. Bir dünya güzeli insanlık abidesi arkadaşımızı kaybettik. Basın şehidini basının önemli bir parçasını daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Annesi, babası ve eşi bu yaşam mücadelesi sırasında hep yanında olmuştu. Biz de Basın İlan Kurumu ailesi olarak sürekli yanında olduk. Gerek Sakarya, gerekse buradaki doktorlar ellerinden gelen her şeyi yaptı. Ancak yaşatamadık. Bu saldırıyı düzenleyen caniyi de telin ediyorum. İnşallah bu son olur. Görevini yapan insanlar, böyle menfur saldırılara kurban gitmez.

"Yazıklar olsun lanet olsun diyoruz"

Atalay, gazetecilerin "Yerel bir gazetede problemli bir insan. Şeker hastası bir insan. Böyle bir insan nasıl silah alabiliyor" sorusuna;

Onun izahını yapmak mümkün değil. Biz bilmiyorduk. İstanbul'dan gidiyor ekipler kontrole. Sakarya müdürümüz orada yaşıyordu. Ama bugüne kadar benzeri bir olay olmadı. Bu bir ilk. 51 yaşındaki kurumumuz ilk defa böyle silahlı saldırıya uğruyor. Kimse ihtimal vermiyordu. Ama ne yazık ki oluyormuş. İnsan kendisini kaybediyormuş. İnsanlara öldüresiye hemde sayısız kurşun sıkabiliyormuş. Bu kadar dar oluyormuş. Bu kadar vahşetle içiçe olabiliyormuş. Ve bunu da içine sindirebiliyormuş, Yazıklar olsun lanet olsun diyoruz. Başka izah edilir tarafı yok. Normal bir insanın yapabileceği birşey değil. Hiç kimse kanunlardan devletten üstün değil. Kendisi de yakalandı. Ömür boyu hapislerde çürüyecek. Gidenleri geri getiremeyeceğiz sıkıntı o. Yoksa ilgili şahıs cezasını çekecek. Bu açıdan da şahsı günü gününe yakalayan kahraman polisimize teşekkür ediyoruz. En azından bu işi başardı. Bir nebze olsun saldırıya muhattap olan arkadaşlarımızın rahatlamasını sağladı" şeklinde yanıt verdi.

Bolat'ın cenazesinin yarın ailesi tarafından alınarak defnedileceği belirtildi.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Tedavi gördüğü Çamlıca Universal Hastanesi’nde dün akşam hayatını kaybeden Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat’ın cenazesi, savcının yaptığı incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Cenazenin morgdan çıkarıldığı sırada Bolat’ın eşi İlkay ve kızı Beyza, gözyaşlarına boğuldu. Bolat’ın ailesi, yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Bolat’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak incelemenin ardından, memleketi Kahramanmaraş’a gönderilecek.

Bolat’ın cenazesi yarın memleketi Kahramanmaraş’ın Göksu ilçesinde toprağa verilecek.
Sakarya'da yayınlanan 'Anadolu Gazetesi' sahibi aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olan Adnan Uyumaz’ın 13 gün önce gazetesini denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu (BİK) denetçilerine yönelik saldırıda yaralanan Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat'ın da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamamasıyla saldırıda ölenlerin sayısı 2’ye yükseldi. Basın İlan Kurumu denetçilerinin öldüğü silahlı saldırı, Anadolu’da yerel medyada yıllardır gündemde olan resmi ilan gelirini gündeme getirdi.

2.4 milyon liralık resmi ilan geliri

Saldırının olduğu Sakarya’da yılda ortalama 2.4 milyon liralık resmi ilan dağıtan BİK, ilan dağıtımında bazı usulsüzlükler tespit edince, Sakarya’da 2 yıl önce şube açtı. Kurum çalışanlarına yönelik silahlı saldırının yapıldığı 870 bin nüfusu bulunan Sakarya’da, günlük olarak 10 yerel gazete yayınlanıyor. BİK bu gazetelerden şartları uyan 8'ine kamu kurum ve kuruluşlarının ihale, duyuru, satın alma gibi resmi ilanlarını yayınlatıyor.

Yerel gazetelerin resmi ilanları, aylık 20- 22 bin TL arasında değişirken yılda ortalama 2 milyon 400 bin lirayı buluyor. Basın İlan Kurumu denetçilerine silahlı saldırıda bulunan gazete patronu Adnan Uyumaz’ın sahibi bulunduğu Anadolu Gazetesi de resmi ilan alıyordu. 2 BİK denetçisini öldüren Uyumaz’ın son 6 ay içerisinde gazetesine 110 bin liralık resmi ilan verildiği ifade edildi.

BİK’den Resmi İlan Kesme Cezası

Yerel gazetelere resmi ilan vererek destek sağlayan Basın İlan Kurumu, resmi ilan verdiği gazeteler için en az 8 kişinin sigortalı çalışması, ücretlerin düzenli ödenmesi, sigorta primlerinin yatırılması ve en az 500 satış yapmalarını şart koşuyor

Bu kurallara uymayan gazetelerin resmi ilanları kesiliyor. 2 BİK görevlisini öldüren Adnan Uyumaz’a daha önce yapılan denetimlerde tiraj raporlarında oynama yaparak gazetesini fazla sattığı gibi gösterdiği için 19 bin liralık resmi ilan almama cezası verilmişti.

Basın İlan Kurumu resmi ilan verdiği gazetelerin aylık olarak satış raporlarını, çalışan gazetecilere ücret ödemelerinin yapılmasıyla ilgili banka dekontlarını düzenli olarak istiyor.

26 Eylül tarihinden itibaren resmi ilan vermiyor

Saldırının görüldüğü Sakarya Anadolu Gazetesi'ne Basın İlan Kurumu 26 Eylül tarihinden itibaren resmi ilan vermiyor. BİK'in gazeteye ağır bir ceza vermesi de bekleniyor.

BİK denetçilerine saldırının olduğu Anadolu Gazetesi, basın ilan kurumunun 8 sigortalı çalıştırma zorunluluğunda akrabalarını çalıştırdığı belirlenmişti.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay bir süre önce valiliklerin basın ve halkla ilişkiler müdürlerinin katılımıyla BİK Darıca Tatil Köyü’nde düzenlenen seminerde bu duruma dikkat çekerek yeni düzenlemeyle birinci derecede yakınlarını gazetede asgari kadrodan gösterilmesiyle ilgili çalışma yapıldığı açıklamasını yapmıştı.

"Utanç verici"

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Basın İlan Kurulu Şube Müdürü Recep Bolat’ın ölümü ardından yaptığı açıklamada, "Bir gazete denetimi sırasında, bir gazete patronunun silahından çıkan kurşunla kaybetmek biz Sakaryalı gazeteciler için utanç vericidir" dedi. Matur, "Yılların mesleki birikim ve tüm mesaisini Sakarya basınının gelişimi için kullanan değerli arkadaşımızı, bir denetim sırasında, bir gazete patronunun silahından çıkan kurşunla kaybetmek biz Sakaryalı gazeteciler için utanç verici, kahredicidir" dedi.
Atalay, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat’ın cenaze törenine katılmak üzere Kahramanmaraş’a gitti. Sakarya Valisi Mustafa Büyük’le birlikte kente gelen Atalay, havaalanında Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve İl Emniyet Müdürü Metin Aşık tarafından karşılandı.

Basın İlan Kurumu’nun sevilen çalışanlarından, saygın gazeteci Recep Bolat’ı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, “Recep Bolat, çeşitli gazetelerde televizyonlarda yöneticilik yaptı. Genel müdür olarak benim dışımda, bütün arkadaşlarının anlattığı sakin, güler yüzlü, karıncayı bile incitmeyen bir yapısı vardı ve çok başarılı bir müdürümüzdü. Tabi sadece müdürümüz değil, saldırıya uğrayan 3 arkadaşımız daha vardı. Bir tanesi oradan kurtulmayı başardı. Öldüresiye kurşunlar, defalarca sıkılan kurşunlar, düşen bir adama bile arkadan atılan kurşunlar ne yazık ki Recep Bolat’ın da sonunu hazırladı” diye konuştu.
Bolat’ın hayata döndürülmesi için gerekli her şeyin yapıldığını anlatan Atalay, şunları dile getirdi:

“Recep Bolat’ın ilk müdahalesi Sakarya’da yapılmıştı. Sağ olsun oradaki doktorlarımız ellerinden geleni yaptılar. Sonra İstanbul Alman Hastanesi'ne nakletmiştik. Orada da güzel müdahaleler oldu. Tam kendine geldi, hayati tehlikeyi atlattı diye sevinirken ve diğer eksikliklerini de giderelim, sakat veya felç durumu kalmasın derken, ne yazık ki kendisini kaybettik. Bugün de buraya Kahramanmaraş’a Göksun İlçesi'ne defnetmek üzere geldik.

Memleketi burası, aile de burada defnedilmesinin uygun olacağını söyledi. Biz de ailenin verdiği karara tabi ki saygı duyuyoruz, Allah rahmet eylesin. Geride acılı bir aile bıraktı. Eş, çocuk, kardeşler, anne, baba, Basın İlan Kurumu çalışanları, basınımızda her gazetede çalışan sayısız arkadaşları büyük bir üzüntü içinde. Tıpkı Devrim Ersin Özergin kardeşimizin bıraktığı üzüntü gibi. Sanıyorum vicdanı rahat değildir, sıra dışı bir saldırı, öldüresiye bir saldırı, korkutmak için bile değil öldüresiye bir saldırı. Menfur bir saldırı, haince bir saldırı, gaddarca, kahpece bir saldırıdır. Hiçbir şekilde izahı yok. Tutuklu olması en büyük tesellimiz. Bu açıdan da hemen o gün tutuklamayı başaran, bugün burada cenazede bizimle birlikte olan Sakarya Valimize, Emniyet Müdürümüze, polis teşkilatımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Ailenin acısı paylaşılabilir ama ateş düştüğü yeri yakıyor. En büyük eksikliği ömür boyu onlar hissedecek. Ben onlara sağlıklı uzun ömürler dilerken, başsağlığı diliyorum. İnşallah bu saldırılar tekrar yaşanmaz."

"Onların silahı her şeyi kalemdir zaten"


Saldırıyı yapanın gazeteci değil, gazete sahibi olduğunu, daha sonra medyaya girdiğini belirten Atalay, "Yoksa herhangi bir gazetecinin bir gazeteciyi öldürmeye eli varmaz. Hiç kimseyi öldürmeye eli varmaz. Onların silahı her şeyi kalemdir zaten. Ancak şunu söyleyeyim. Gazetelerin nasıl kurulacağına, kurulup kurulmayacağına biz karar veremiyoruz. Basın İlan Kurumu olarak böyle bir vazifemiz ve yetkimiz yok. Bir dilekçeyle anayasal hak olarak cumhuriyet savcılığına bildirimde bulunuyorlar ve gazete yayına başlayabiliyor" diye konuştu.

Hangi gazetenin Basın İlan Kurumu’ndan ilan ve reklam alıp almayacağına kendilerinin karar verdiğini hatırlatan Atalay, şöyle devam etti:

"Çeşitli kriterlerimiz var. Bu kriterlerimizi uyguluyoruz. Bu kriterlerde ciddi değişiklikler yapacağız. Herhangi bir şekilde Kontrol Kurulu üyelerimize, denetim elemanlarımıza zorluk çıkaran hiçbir gazete ilan hakkı kazanamayacak. Ama daha pek çok çalışma yapılabilir mi, yapılabilir. Zaman içinde bütün tedbirleri düşüneceğiz tabi. Devletin bütün kurumlarıyla işbirliği yaparak, cumhuriyet savcılarıyla, emniyetiyle, ciddi takiplerle suç işleyen, gazetecilik adına, gazeteciliğin verdiği yetkiyle veya gazeteciliğin vermediği yetkileri de kullanarak gazeteciliğin havasıyla yanlış işler yapan olursa onların takibinde çok daha ciddi bir dönem yaşıyoruz diye düşünüyorum. Bu açıdan da sadece Basın İlan Kurumu olarak değil Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, RTÜK, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı dahil, cumhuriyet savcıları dahil, valiliklerimiz, emniyetimiz, istihbaratımız tam bir koordinasyon halinde çalışırsak ben inanıyorum ki basın dışı unsurları basın içinde etkisiz hale getirmek gerekirse onların burada barınmalarını engellemek gibi bir görevi yapabiliriz diye düşünüyorum.
Görevi esnasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat memleketi Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Bolat’ın naşı ilk olarak, Göksün ilçe merkezindeki baba ocağına getirildi. Burada son kez ailesine gösterilen Bolat’ın bayrağa sarılı naşı daha sonra sevenlerinin ve meslektaşlarının omzunda Göksun Ulu Camii’ne getirildi. Törenin düzenlendiği alana gelen Bolat’ın eşi Berrin ve 13 yaşındaki kızı Beyza ayakta durmakta güçlük çektiler. Babasının resmini okşayıp gözyaşı döken 13 yaşındaki Beyza’yı bağrına basan annesi, kızını teselli etti.

"Mekanını cennet eylesin"


Bolat, daha sonra ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazını kıldıran ilçe müftüsü Fatih Balta, katılanlardan helallik isteyerek, “Yüce rabbim kendisinin mekanını cennet eylesin. Varsa günahı hasenata çevirsin. Geride kalan acılı ailesine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil ihsan eylesin” dedi.

Törene katılanlar

Törene Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Basın İlan Kurumu üst düzey yöneticileri, Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sezai Matur, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı, Sakarya’dan ve Kahramanmaraş’tan gelen basın mensupları katıldı.

Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve kurum çalışanları Ökkeş Buğra Atılgan ve Devrim Ersen Özergin ile Yeni Sakarya Gazetesi temsilcisi Mustafa Süke, 26 Eylül’de denetleme amacıyla gittikleri Anadolu Gazetesi'nde gazete sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahla saldırıya uğramışlardı. Olayda Özergin, aynı gün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirirken, 13 gündür yaşam mücadelesi veren Recep Bolat ise önceki gün tedavi gördüğü İstanbul Alman Hastanesi’nde, hayatını kaybetmişti.
Sakarya'da Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin'i öldüren bir yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi yaralayan Anadolu Gazetesi imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz (52), hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Uyumaz, hakkında 2 kişiyi kamu görevi sırasında öldürdüğü için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, bir kişiyi de kamu görevi sırasında öldürmeye teşebbüs etmek suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, 26 Eylül'de gazeteye denetime gelen BİK Sakarya Şube Müdürü Bolat ile kurum çalışanı Özergin'in öldürülmesi ve Yenisakarya gazetesi çalışanı Süke'nin de yaralanmasıyla ilgili soruşturmayı tamamladı. İddianame, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi
.

İddianamede, Sakarya'daki gazetelerin yıllık denetimlerini yapmak üzere BİK Genel Merkezi'nden gelen maktul Devrim Ersen Özergin ve Ökkeş Buğra Atılgan'ın, Sakarya Şube Başkanı Recep Bolat ve denetlemede tarafsız bir gazeteci olarak hazır bulundurulmak için çağrılan Süke ile birlikte olaydan bir gün önce denetleme yapılacağı haber verilerek Anadolu gazetesine geldikleri belirtildi.

Maktullerin denetime başlamak için hazırlık yaptıkları sırada gazeteye gelen şüpheli Uyumaz'ın, maktul Özergin'i kendi makam koltuğunda oturmasına bozularak koltuğundan kaldırdığı, ardından şüphelinin sinirlenerek bir önceki sene yapılan denetimde kendisine ceza yazıldığını ve bu cezayı kimin yazdığını sorduğu, Özergin'in cezayı kendisinin yazdığını söylemesi üzerine Uyumaz'ın iyice kızarak maktulün üzerine yürüyerek ruhsatlı silahını çekerek Özergin'e defalarca ateş ettiği, bu sırada yerinden kalkarak araya girmek suretiyle kendisine engel olmaya çalışan Bolat'a da öldürmek kastıyla defalarca ateş ettiği, yine odada bulunan Süke'yi de ateş ederek yaraladığı, bu sırada odada bulunan Atılgan'ın şüphelinin Özergin'e silah çektiğini gördüğü anda odadan kaçtığı kaydedildi.

Saldırı sonrası Özergin'in olay yerinde öldüğü, Bolat'ın tedavi gördüğü hastanede öldüğü ve Süke'nin de aldığı kurşun yaraları sonucunda hayati tehlike geçirdiği ifade edildi. Olayın hemen sonrasında gazeteyi terk eden şüpheli Uyumaz'ın Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olarak kullandığı makam aracıyla şoförü B.A. ile olay yerinden kaçarak arkadaşı olan S.Ö.'nün iş yerine gittiği, arkadaşının iş yerinde bulunmaması üzerine S.Ö'nün kardeşi V.Ö'nün aracı ile Beşköprü Mahallesi'ne giden Uyumaz'ın araç içinde V.Ö'ye olayı anlatarak ağabeyi S.Ö'ye haber vermesini istediği, bunun üzerine S.Ö.'nün Beşköprü'ye gelerek Uyumaz ile görüştüğü, Uyumaz'ın daha sonra S.Ö'nün arkadaşı Ş.A'nın çiftliğine gittiği ve burada emniyet güçlerince yakalandığı belirtildi.

B.A., V.Ö. ve S.Ö.'nün de şüpheli Uyumaz'ın yakalanmasını önlemeye çalıştıklarının soruşturma sonucunda anlaşıldığı kaydedildi.

Savcı, Uyumaz hakkında BİK Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin'i kamu görevi sırasında öldürdüğü için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi de kamu görevi sırasında öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle 20 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını talep etti.


Şüpheliler B.A., V.Ö. ve S.Ö. için ise suçluyu kayırdıkları gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Tutuklu olan Uyumaz'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
Sakarya'da Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin'i öldüren ve yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi yaralayan Anadolu Gazetesi imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'ın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın beşinci duruşmasına tutuklu sanık Adnan Uyumaz ile tutuksuz sanıklar V.Ö ve S.Ö., müşteki Mustafa Süke, sanıkların ve müştekilerin avukatları ile sanık ve ölenlerin yakınları katıldı. BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay'da duruşmayı izledi.

Sanık Uyumaz'ın avukatı Mehmet Mangıroğlu, olay yerinde keşif yapılması, BİK Müdürü Bolat'ın ölümünde tıbbi eksiklik olup olmadığına yönelik adli tıptan rapor alınması ve gazeteye yapılan denetimin usul ve mevzuata aykırı yapıldığı iddialarına ilişkin tevsii tahkikat taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Uyumaz'ın diğer avukatı Önder Döker ise denetleme usul ve esaslara uyulmadan denetlemeye gelindiğini öne sürdü.

Devrim Ergin Özergin'in yakınlarının avukatı Tezay Yıldırım da sanık avukatlarının tevsii tahkikat taleplerinin dosya kapsamı itibariyle bir değerinin bulunmadığını belirterek "Yüzün üzerinde mermi ile yakalanan ve olay için yapılan her türlü hazırlık göz önünde bulundurulduğunda tevsii tahkikat talebinin abesle iştigal olduğu anlaşılmaktadır. Tevsii tahkikat talebinin reddine karar verilmesini istiyoruz." dedi.

BİK avukatı Gökhan Türkoğlu, sanık müdafilerince iddia edilen tevsii tahkikat taleplerinin yasal dayanağının bulunmadığını ifade etti.

Cumhuriyet savcısı tevsii tahkikat taleplerinin reddine karar verilmesini isteyerek önceki celse sunduğu mütaalaya göre karar verilmesini talep etti.

Sanık avukatlarının tevsii tahkikat taleplerini oy birliğiyle reddeden mahkeme heyeti, sanık avukatlarına esasa ilişkin savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 11 Ekim'e erteledi.

Geçtiğimiz yıl 26 Eylül'de meydana gelen olayda Anadolu Gazetesi imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz, gazeteye denetime gelen BİK Şube Müdürü Bolat ile kurum çalışanı Özergin'i öldürmüş, yerel gazete çalışanı Süke'yi de yaralamıştı.
25 Eylül 2012 tarihinde gazetesini denetlemeye gelen Basın İlan Kurumunun 2 çalışanını öldürmek ve bir gazeteciyi ağır yaralamaktan yargılanan Sakarya Anadolu Gazetesi Patronu Adnan Uyumaz'ın Sakarya 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir yıldır süren davasında karar çıktı.

Adnan Uyumaz için mahkeme heyeti 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası verdi. Karar temyiz yolu açık olmak üzere Yargıtaya gönderildi.
Gazetesini denetemeye gelen Basın İlan Kurumu çalışanı Devrim Ersin Özergin ile BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat'ı öldürmek ve gazeteci Mustafa Süke'yi ağır yaralamaktan yargılanan Sakarya Anadolu Gazetesi İmtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'a 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası verildi. Yaklaşık 2 saat süren davanın ardından kurum olarak resmi açıklamayı yazılı olarak daha sonra yapacaklarını belirten BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Bugün Sakarya'daki süreç bitti. Biz yargıya her zaman güvendik. Güvenmeye de devam edeceğiz. Şunu da söyleyeyim. Kararlar ne olursa olsun şehit olan 2 arkadaşımızı geri getirmeyecek. Onların aileleri çocukları bizim emanetimiz. Türk hakim ve savcıları adaleti her zaman gereken neyse onu yapıyor. Teşekkür ediyorum" dedi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]