"Adeta Yalvardık Kimse Bize Destek Olmadı"

Bank Asya 1. Lig'ten, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Ligi'ne düşen Sakaryaspor Kulübü Başkanı Bülent Yılmaz, adeta yalvarmalarına rağmen kimsenin Sakaryaspor'a destek olmadığını söyledi.

Başkan Yılmaz, Sakaryaspor kulüp başkanlığına isteyenlerin aday olabileceğini, bunun için bir engel olmadığını belirtti.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 20 Ağustos 2008 tarihinde yapılan genel kurul öncesinde 'İlle ben başkan olayım' diye hiç bir istekte bulunmadığını, böyle bir hırsı olmadığını belirterek, oluşum içindeki insanların önerisiyle göreve geldiğini söyledi.

Defalarca Kapısına Gittik

Şehir adına hizmet makamında olan insanların Sakaryaspor'a destek sözleri olduğunu, ancak bu desteği göremediklerini dile getiren Başkan Yılmaz, açıklamasında şu görüşlere yerverdi;

"Defalarca hepsinin kapısına gittik. Olmadı, son çare, Ankara'daki tüm milletvekillerimize, yetiştirdiğimiz ünlü futbol yıldızlarına, mektuplarla adeta yalvardık. Bir arayan dahi olmadı. Bu sözlerin ne kadar tutulduğunu, kimlerin ne kadar Sakaryaspor'un yanında ve hizmetinde olduğunu bu şehirde yaşayan vicdanlı insanlar gördüler."

Bırakıp Kaçsamıydık?

Yönetim kurulunda hep demokratik olduğunu, kararları oylama ile aldığını dile getiren Başkan Yılmaz, açıklamasına şöyle devam etti; "Evet, Sakaryaspor bugün için, kendi mazisi içindeki en alt lige düştü. Bu sorumluluk en başta bana ve yönetimime aittir. Bir kez daha söylüyorum. Bize yakışmadı. Sezonun birinci devresi sonunda, 9 puanda kalmışken, büyük taraftarımızın önüne gittim ve bu takım düşmeyecek diye söz verdim. Bırakıp kaçsamıydık? O söz mücadelenin sözüydü. Taraftarımızdan aldığımız güçle bu mücadele sonuna kadar onurluca yapılmıştır."

Çıkın Ortaya!

Sakaryaspor 9 puanda kalmışken ahlaksız teklifler de aldıklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, "Birileri; 'Bıraksınlar, 1 saatte 2 milyon TL toplar, takımı hemen alırız' dediler. Bir başkası 'Bıraksınlar, şu kadar paramız var, hemen alırız' dedi. Ancak, sadece haber gönderdiler. Bizimle görüşme nezaketi dahi göstermeyen bu insanlara biz de haber gönderdik. 'Çıkın ortaya, Sakaryasporumuzun sezon sonuna kadar ihtiyacı olan 7 milyon TL'nin , 7'sini değil, yarısını daha Sakaryaspor hesabına yatırın, gelin sizi başımıza tac edelim, çekilelim dedik ama bir ses çıkmadı. Şimdi gazetelere boy boy fotoğraflarla demeç veriyorlar. Şimdi onları Sakaryaspor'a ahlaklıca hizmet etmeye bekliyoruz. Biz kimsenin adaylığına ve seçilmesine engel değiliz. Bilgi isteyen kulübümüze gelsin." ifadelerini kullandı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]