Aday adayı Atilla Albuyur, Engelliler Derneği'nde

CHP Serdivan Belediye Başkan Aday Adayı Atilla Albuyur, Engelliler Derneği\'ni ziyaret etti.

Aday Adayı Albuyur, kadın kolları başkanı Deniz Çakır, İlçe eski başkanı ve eski Belediye Başkan Adayı Dursun Yedekçi ve Meclis üyesi adayı Sebahattin Bayhan ile yapılan ziyaret sırasında, engelli bireyrler için üretecekleri projelerde kendilerinden yardım istedi. Avrupa birliği ülkelerindeki ve ülkemizdeki engelli bireylere yönelik üretilen projeleri incelediklerini ve uygulanabilir projeleri medya ile paylaşmadan önce dernek yöneticilerine ve üyelerine sunacaklarını ifade etti.
 
Albuyur, ziyaret sonunda Engelliler Derneği hakkında şu ifadeleri kullandı: 

"Sakarya ilimizde kayıtlı 35.000 engelli vatandaşımız bulunuyor. 
Engelliler derneği başkanımız Bülent Dik ve yardımcısı Selim Özen, AB Fonları\'ndan kendi çabaları ile aldıkları destekler ile Sakarya\'daki engelli vatandaşlarımız için önemli işler yapmışlar.

Türkiye\' de bir çok ilke imza atmışlar, biraz ellerinden tutulsa, bürokratik işlemlerde devlet yanlarında olsa çok daha fazlasını yapabilecekler.

Bugün kurumsal bir çok firmanın almayı denediği ama prosedürleri yerine getirmediği ve organize edemediği bir çok aşamayı Engelliler Derneği\'miz kendi gayretleri ile aşmış ve AB fonlarından Marmara Kalkınma ajansı marifeti ile yardım alabilmişler.

İstedikleri ise; Anayasanın 10. maddesindeki "eşit yurttaşlık haklarına kavuşmak" devletin ve yerel yönetimlerin kendileri için yaptıkları küçük şeyleri lütuf olarak göstermelerine alınıyorlar ve bizde 76 milyon Türk vatandaşı gibi Anayasada eşit haklara sahibiz, bize lütuf diye sunulanlar aslında bize sunulan eksik hizmetlerin sadece küçük bir bölümü ancak. Ne yazık ki doğal  haklarımızı alabilmek için bile savaşmak zorunda kalıyoruz.

Bülent Dik ve Selim Özen: "Bizde fikir ve sanat üretebilir, hobilerimiz olabilir ve el becerilerimiz ile para kazanabiliriz, bizde ekolojik tarım yapabilir, besicilik yapabilir ve kendimize ait küçük atölyeler kurabiliriz. Yerel yöneticilerden bizim için proje üretmelerini ve eşit yurttaşlık haklarımızın teslim edilmesini istiyoruz" dediler.
 

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]