ADASU Sayaç Okuma Sistemini Değiştiriyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) radyo frekansı ile uzaktan sayaç okuma sistemine geçiyor.
İlk uygulama Gölkent beldesinde başladı.

Sistem hakkında bilgi veren ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş "Bundan böyle sayaçları uzaktan radyo frekansları ile okuyacağız. Hem zaman ve hem de verimlilik açısından avantajlar saylayacak sistemi ilk defa Gölkent'te uygulamaya alıyoruz. Tüm Sakarya'ya genelinde sistemden yararlanmayı hedefliyoruz" dedi.

İlk uygulamanın başladığı Gölkent Beldesini ziyaret eden Rüstem Keleş, sistemin işleyişi ve uygulanışı hakkında bilgiler verdi. Gölkent Belediye Başkanı Arif Oğan ve ADASU Abone İşleri Daire Başkanı Yılmaz Çiğdem ile birlikte Gölkent mahallerini gezen Rüstem Keleş, uzaktan okuma sisteminde kullanılan el terminali ile ilk okumayı yaptı.
Uzaktan okuma sistemiyle bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Rüstem Keleş, sistemin hem zaman yönünden, hem de verimlilik yönünden büyük avantajlar sağlayacağını söyledi. Sistemi ilk olarak Gölkent'te uyguladıklarını belirten Keleş, "Gölkent'te Sapanca Gölümüzden su vermeye başladık. ADASU olarak bundan iki ay öncede Gölkent Belediye Başkanımızla yaptığımız protokol gereği artık Sapanca Gölünün arıtılmış suyu Gölkent'in musluklarından akmaya başlayacak. Bu bizim için büyük bir mutluluk artık vatandaşlarımız Bakanlığımızın belirlediği standartlara uygun içme suyunu rahatlıkla içebilirler. Gölkent'te sayaç okumada daha farklı ve yeni bir uygulamaya da imza atıyoruz. Bilindiği gibi teknoloji her gün gelişiyor. Ekiplerimiz sayaçları okurken ev ev gezerek abone numarasını ve sayacı yerinde görerek manüel dediğimiz sistemle okuma yapıyorlardı. Arkadaşlarımızın çalışmaları ile yeni bir sistem uygulamasına başlayacağız" dedi.

Sistem hakkında bilgiler veren Keleş, "Bu terminal aynı zamanda radyo alıcısı görevi görmüş oluyor. El terminalli ile okuyucu bulunduğu mahallenin sayaçlarını frekanslara kaydederek okuyacak. Bunun anlamı şu demek sayaç okuyan elemanlarımız evin içine girmeden otomatik olarak bu cihazla sayaçtaki veriyi okuyabilecek. Bu sistem işlemlerin daha çabuk yapılabilmesi ve bir elemanla daha fazla sayaç okunması açısından avantajlar sağlayacak. Aynı zamanda ev sahibi rahatsız edilmeyecek. Uzaktan okuma sistemi yeni bir gelişme. Biz ilk defa yeni abone yapıldığından dolayı Gölkent'te bu uygulamayı başlattık. Bu sistem üzerinde uzun zamandır çalışıyorduk. Uzaktan okuma sistemi ile ilgili ilk çalışmaya başlayan kurumlardan biriyiz. Bu sistemi bütün Sakarya'ya yaymayı hedefliyoruz. Bununla hem etkin yönetim sağlamış olacağız, hem de okuma esnasında kişi hatalarından kaynaklanan hataları sıfıra indirmiş olacağız" diye konuştu.
Gölkent Belediye Başkanı Arif Oğan, Sapanca suyunun Gölkent'te ulaşmasından son derece memnun olduklarını belirterek, "Gölkentliler olarak ADASU'nun birinci kalitedeki suyu beldemize getirmesinden son derece mutluyuz. En azından bundan sonra Gölkent'in su sıkıntısı çekmeyeceğini biliyoruz. ADASU yönetimiyle, donanımıyla ve ekipleri ile profesyonel bir kurumdur. Bundan sonra Gölkent halkı susuzluk çekmeyecektir. Yıllardır yaşanan su sıkıntısı artık tarihe karıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu'na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ayrıca uzaktan sayaç okuma sisteminin çok yararlı bir sistem olduğunu düşünüyorum, uygulamada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]