ADASU: Kanalizasyonlar Çöp Kutusu Değildir

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU), bastırdığı 200 bin broşür ile vatandaşlara kanalizasyonların çöplük olmadığını bilincini yerleştirmeyi hedefliyor.

ADASU, kanalizasyonların doğru kullanılması noktasında vatandaşların bilinçlendirilmesi için broşür çalışması başlattı. 'Kanalizasyon Çöplük değildir' sloganı ile hazırlanan broşürde, atık suların evden Arıtma Tesisi'ne gidiş planı çizgilerle anlatılıyor. Günde ortalama 60 adet kanalizasyon tıkanmasının yaşandığı belirtilen broşürde vatandaşların kanallara suda erimeyen maddeleri atmaması gerektiği belirtiliyor.
Çöp Kutusu Zannediliyor

Gerçekleştirilen broşür çalışması ile abonelere kanalizasyonların çöp kutusu olmadığının anlatılmak istendiğini kaydeden ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, “ADASU olarak yıl boyunca kanalizasyon temizlik çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarda kanalizasyonlara çok miktarda çöplerin atıldığını tespit ediyoruz. Maalesef bazı vatandaşlarımız kanalizasyon ve yağmursuyu şebekelerini çöp kutusu zannediyor. Kanalizasyon hatları çöp kutusu olarak algılanmamalı. Çünkü atılan her çöp kanal tıkanıklıklarına neden oluyor. Bu da yine vatandaşlarımızın sıkıntı çekmesine neden oluyor” dedi.
Kanalizasyon Hatlarını Korumalıyız

Kanalizasyon temizlik çalışmalarına sadece 2009 yılı içerisinde 1.4 milyon TL harcandığını kaydeden Keleş, kanalizasyon tıkanıklıklarının minimum seviyeye inmesi için vatandaşların tuvaletlerinde çöp kutuları bulundurmalarını istedi.

Kanalizasyonlardan hurda haline gelmiş kaynak makineleri, pantolonlar, gömlekler, gibi çöplerin dahi çıktığını kaydeden Keleş, “Kanalizasyon hatlarını korumak ve problemsiz çalışmasını sağlamak hepimizin görevidir” diye konuştu.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]