ADARAY, 40 dakikada bir sefer yapacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı-Arifiye arası saat başı çalışan Şehir İçi Raylı Sistem (ADARAY) seferini 40 dakikada bire düşürdü.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, yaptığı açıklamada, yolcu sayısındaki artışa bağlı olarak seferlerde yeni düzenleme yapıldığını söyledi. İsmail Yolcu, "ADARAY seferleri ile taşıdığımız yolcu sayısında her geçen gün artış söz konusu. Günlük taşıdığımız yolcu sayısı, iş günlerinde hafta içi 2 bini aştı. Vatandaşlarımızdan gelen talepler ve yolcu sayısındaki artış nedeniyle ADARAY\'ın seferlerine başlama saati ve sefer sayısı yeniden düzenlendi. Bu duruma bağlı olarak saatte bir olan seferler, 40 dakikada bire düşürüldü" diye konuştu.

Sefer sayısı 21 oldu


Daire Başkanı Yolcu, daha önce sabah ilk sefererin saat 7.00\'da başladığını ve günde 15 sefer yapıldığını hatırlatarak şu bilgiyi verdi: “Yeni düzenleme ile Adapazarı\'ndan hareket saati 06.30\'a alındı ve sefer sayısı 40 dakikada bir olmak üzere 21\'e çıkarıldı. Talep yoğunluğuna bakılarak Arifiye\'den son hareket saatinin 21.30\'da kalmasına karar verildi. Yaptığımız değişiklikler Büyükşehir Belediyesi resmi internet sayfası üzerinden ve duraklarımızda vatandaşlarımıza duyurulmaktadır. Akıllı kart (KART 54) uygulamasının geçerli olduğu; kaliteli, ekonomik ve üst düzeyde konforlu yolculuk etme imkanı sunan ADARAY\'ın taşıdığı yolcu sayısının daha da artmasını bekliyoruz."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]