ADARAY 10 gün boyunca ücretsiz

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk etabı Adapazarı-Arifiye arasında hayata geçirilen Şehiriçi Raylı Sistem (ADARAY) deneme seferleri başladı.

Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, “Adını Sakaryalıların belirlediği, merakla beklenen ADARAY’da tüm hazırlıkları tamamlayarak deneme seferlerini başlattık. Seferler 10 gün süreyle ücretsiz devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ulaşım yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor, tasarladığı projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Gerçekleştirilen anketle adını Sakaryalıların belirlediği, Adapazarı - Arifiye arasında hizmet veren ADARAY’da deneme seferleri başladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, Yardımcısı Fatih Turan ve Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, ilk deneme sürüşüne katıldı.

Hayata geçirilen ADARAY hakkında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan “ADARAY seferlerimizi 28 Mayıs itibariyle başlamış bulunuyoruz. Sabah 7.00 ile akşam 22.00 arasında hizmet verecek. Şu an için deneme seferleri olup yolcularımız ücretsiz taşınacak. 10 gün daha ücretsiz olarak yolcu taşımaya devam edeceğiz. Adapazarı Arifiye arasında 9 km’lik hat üzerinde toplam 7 istasyon kullanılarak seferlerimizi gerçekleştiriyoruz. Gün içerisinde şu an için toplamda 32 sefer yapılacak. Adapazarı’nda saat başı başlayan seferler, Arifiye’den de buçuklu saatlerde yapılacak. Sefer süresi 16-17 dk. İstasyonlardaki yolcu sayımıza göre ve hemzemin geçitlerdeki hıza göre ufak çaplı değişiklikler yolculuk süresine yansıyabilir. Tren setlerimiz EUROTEM tarafından Adapazarı’nda üretilmiştir. Aynı model araçlar İstanbul ve Ankara’da da kullanılmaktadır” diye konuştu.

Engelli vatandaşların araçlardan uygun şekilde yararlanacaklarını belirten Turan, “Tren setlerimiz modern ve son derece konforlu araçlar ve engelli vatandaşlarımızın kullanımlarına da uygun. İstasyonlarımız da ayrıca engellilerimizin kullanımlarına göre dizayn edilmiştir. İstasyonlarımız, Adapazarı Gar, Kentpark, Mithatpaşa, 32evler, Terminal, Arifiye Bahçelievler ve son olarak da Arifiye’de. Ankara - İstanbul hızlı tren çalışmaları devam ediyor. Arifiye’de yapılacak olan hızlı tren istasyonu ile ADARAY’ı entegre edeceğiz. Vatandaşımıza en uygun koşullarda ekonomik, güvenli, konforlu ulaşım imkânları sağlama hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuan tek tren setimiz çalışıyor. Kısa bir süre sonra ikinci tren setimiz de başlamış olacak. Bu süreçte hemzemin geçitlerdeki geçişleri gözlemliyoruz. Deneme süresi bittiğinde sabah 5.00’da başlayıp gece 24.00’a kadar hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak şehiriçi raylı sistem projemizi başlatmış olduk. Sakarya’mıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]