Adapazarı'nda Yolcu Otobüsüne Kurşun Yağmuru

Sivas’tan İstanbul’a giden otobüse, yolcu indirmek için girdiği Sakarya Büyükşehir Terminali\'nden çıkarken silahlı saldırı düzenlendi. Olayda bir kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Sivas’tan İstanbul’a yolcu taşıyan yolcu otobüsü, gece saat 03.30 sıralarında yolcu bırakmak için Arifiye ilçesinde bulunan Sakarya Büyükşehir Terminali\'ne girdi. Yolcuyu indirdikten sonra D-650 karayoluna doğru yola çıkan otobüse ters istikametten gelen Furkan A. (25) idaresindeki 54 ZU 686 plakalı araçta bulunan Ufuk Ş. (22) isimli şahıs silahla ateş etti. Saldırı sonrası otobüste muavin olarak çalışan Hasret Emiroğlu (30) karın boşluğundan yaralanarak ambulansla Toyota-Sa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesi\'ne kaldırıldı.

Ateş eden zanlılar 54 ZU 686 plakalı araçlarıyla TEM otoyoluna girerek kaçarken, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Müdürlüğüne bağlı ekipler zanlıları takibe aldı. Sapanca Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin TEM otoyolunda önlem almasının ardından Kurtköy TIR Parkı\'na giren zanlılar, araçlarını bırakıp yaya olarak kaçmaya başladı. Zanlılar Bölge Trafik ekipleri tarafından kısa süre sonra yakalanırken, araçta yapılan aramada olay sırasında kullanılan tabanca ile çok sayıda mermi ve içki kutuları bulundu.

Zanlılar Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'ndeki kontrollerinin ardından tutuklanarak gözaltına alınırken, otobüs yolcuları ise, “Ters yönden gelen araç yanımızdan geçerken bir ses geldi. Biz biraz hareket ettikten sonra muavin, “Vuruldum ben” dedi ve durduk. Böyle bir şey olabilir mi? Yolun ortasında bir otobüse böyle ateş edilir mi? Böyle insanların Türkiye’de işi yok” dedi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]