Adapazarı'nda psikanalize giriş semineri

8 Kasım 2013 tarihinden itibaren Moira Danışmanlık Merkezi\'nde, İskender Savaşır tarafından yürütülen \'\'Psikanalize Kısa Bir Giriş\'\' adlı seminer dizisi bu hafta da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

İlk oturumda psikanalizin tarihsel altyapısından bahsedilen seminerin ikinci haftasının konusu Freud\'un, 1905 yılında yayımladığı ve psikanalizin temel yapıtlarından biri olarak kabul edilen \'\'Cinsellik Üzerine Üç Deneme\'\' adlı makalesi temelinde yapılandırıldı.

Hepimizi harekete geçiren bir enerji olduğundan bahseden Savaşır, Freud\'un ortaya koyduğu dürtü ve içgüdü kavramlarının ayrımından söz etti. Doğumumuzdan itibaren her birimizin sahip olduğu dürtülerin yaşamımız boyunca değişime uğradığını söyleyen Savaşır, dürtüyle ilk tanışıklığımızın bebeklik sürecine uzandığına ve bu noktada bakım verenimiz ile olan ilişkimizin önemine değindi.

Oturum sonunda değerlendirmelerini paylaşan Aile ve Çift Terapisti Şamil Sarıbaş, bu gibi etkinliklerin öneminden bahsederek, Moira Danışmanlık Merkezi olarak bu yöndeki etkinlikleri sürdürmek istediklerini ve bu etkinliklerin hızla gelişmekte olan Adapazarı\'nda hem ruh sağlığı alanında çalışan uzmanların mesleki ihtiyaçlarını hem de bu gibi konulara ilgi duyan kişilerin entelektüel arayışlarını karşılayabileceğini söyledi.

Psikolog Can İkizler ise seminerle ilgili düşüncelerini şöyle paylaştı; İskender Savaşır gibi alanında uzman bir psikoterapistten yıpratılamamış, ayakta kalmış bu büyük anlatıyı psikanalizi haftalara yayarak Adapazarı’nda dinlemenin çok özel bir çalışma olduğunu ve farklı meslek gruplarından katılımcıların olmasının da Adapazarı’nın bu tür eğitimlere ihtiyaç duyduğunu gösterdiğini belirtti.

8 hafta sürecek eğitimin bu Cuma günü 3. oturumu yapılacak. İlgi duyan herkesin katılımına açık olan seminer çalışmasına önceki oturumlara katılım şartı olmadan da katılabilirsiniz.

Ağustos 2011\'de kurulan Moira Danışmanlık Merkezi, bireyin ve ailenin gelişimine yardımcı olmak, toplum ruh sağlığının korunmasına ve güçlendirilmesine destek vermek üzere hizmet veriyor. Merkez, psikolojik danışmanlık (çocuk, ergen, aile-çift, yetişkin), aile danışmanlığı, okul danışmanlığı, SBS/ÖSS danışmanlığı, yaşam ve öğrenci koçluğu konularının yanı sıra kurumsal danışmanlık hizmetlerini sürdürmeye ve çeşitli konularda seminerlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.  

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]