Adapazarı'nda fırınlar denetlendi

Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının girmesiyle birlikte fırınlarda satılan ekmek ve pideleri denetledi.

Ekmek fırınlarında yapılan ekmeğin gramajı, fırın ruhsatı ve hijyenik şartlara uygunluğu konusunda denetim yapan Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri fırın denetimlerinin süreceğini ifade etti. Zabıta ekipleri başta işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, işyerlerinin genel temizliği, ruhsat faaliyetine uygun üretim yapılması, ekmek taşınmasında açık araçların kullanılmaması konusunda işletmeleri kontrol etti.

Zabıta ekipleri özellikle hijyen kuralları ve sağlıklı gıda tüketimine yönelik yapılan iş yeri denetimlerinde çalışanlar, imalathanede istenilen şartlara uyulup uyulmadığı, kullanılan malzemelerin son kullanma tarihinin geçip geçmediği ile ilgili kontroller yaparak halkın sağlığına tehlike arz edebilecek olumsuzlukları denetledi. İlk gün 5 fırını denetleyen ekipler rutin denetimlerine devam edecek. Adapazarı Belediyesi Zabıta’dan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer yaptığı açıklamada,“ Vatandaşlarımızın sağlıklı pide tüketebilmesi için yaptığımız fırın denetimlerini Ramazan Ayı içerisinde daha da sıklaştıracağız. Temiz ve hijyenik kurallara uygun ortamda üretilen pideleri tüketmek her vatandaşın hakkıdır. Belediye olarak bunu sağlamak için gereken önlemleri alıyoruz” dedi. Başkan Yardımcısı Sezer, imalathane kurallarına uyan fırın işletmecilerine işlerini titizlikle yaptıkları teşekkür etti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]