Adapazarı YKD Kadın Kolları Başkanı basına tanıtıldı

Adapazarı Yerel Kültür Derneği çatısı altında düzenlenen iftara protokolden isimler, basın mensupları ve misafirler katıldı.

Düzenlenen iftarda Adapazarı Yerel Kültür Derneği çatısı altında bir kadın kollarının kurulduğu ifade edildi. Adapazarı Yerel Kültür Derneği Başkanı Evren Çakırsoy "Adapazarı Yerel Kültür Derneği olarak çıktığımız yolda Sakarya Yerel Kültür Dernekleri Federasyonu çatısı altında yolumuza devam etmekteyiz. Adapazarı Yerel Kültürü bilincini çoğaltmak amacıyla sürdürdüğümüz görevimizde Kadınlarımızın da bizlere ışık tutacağını çok iyi bilmekteyiz. Bu vesile ile derneğimize bağlı Adapazarı Yerel Kültür Derneği Kadın Kollarını kurmaya karar verdik. Sizlerin ve değerli Adapazarı halkımızın da teveccühü ile çıktığımız bu zor yolda engelleri bir bir aşarak Adapazarı Yerel Kültürünü yaşatmak ve ebedileştirmek asıl hedefimizdir. “Bir topIumun geIişmesini görmek için, önce o toplumdaki kadınlara bakınız” sözünden hareketle kadının derneğimiz ve federasyonumuzda da etkin bir konumda olması amacıyla kurduğumuz kadın kollarımız derneğimize ve Adapazarı’mıza hayırlı olsun" diyerek sözlerini tamamladı. Kendisinden sonra kurulan Kadın Kolları\'nın Başkanı olan Büşra Kanlıoğlu söz aldı.

Adapazarı Yerel Kültür Derneği Kadın Kolları Başkanı Büşra Kanlıoğlu, konuşmasına kendini tanıtarak başladı. Sözlerine devam eden Kanlıoğlu: "Doğup büyüdüğümüz yörede, kendini Adapazarlı gören herkesi kültürümüze sahip çıkmak adına bir çatı altında toplanmak esas amacımız. Bu kapsamda, Sakarya Yerel Kültür Dernekleri önümüzde bulunan en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olarak bizlere ışık tutacaktır... Bizler kadın kolları olarak örgütlenerek Adapazarı kültürünü yaşatmak ve kadınlarımıza sahip olduğu haklarının bilincine varmalarını sağlamak ana amaçlarımızdan birisidir. Kadınlar olarak derneğimizde üzerimize düşen her görevi yerine getirerek, derneğimizin daha da büyümesine katkı sağlamak istiyoruz. Adapazarı\'nda bizlere katılmak isteyen tüm kadınlarımızı derneğimizin çatısı altına bekliyoruz." dedi. Kanlıoğlu, konuşmasını protokole ve misafirlere teşekkür ederek tamamladı.

Adapazarı Yerel Kültür Derneği Kadın Kolları Başkanı Büşra Kanlıoğlu\'ndan sonra sözlerine başlayan Sakarya Yerel Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Özgün Aygün, derneklerde eksikliği kadın kollarının bulunmamasının eksikliğini fark ederek büyük bir özveriyle göreve gelen Kanlıoğlu\'ya ve Adapazarı Yerel Kültür Derneği Başkanı Evren Çakırsoy\'a teşekkür ederek, Kanlıoğlu\'ya görevinde başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]