Adapazarı Gazeteciler Derneği, Basın Bayramı'nı Kutladı

Adapazarı Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Gümüşel, 24 Temmuz “Gazeteciler ve Basın Bayramı” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Simgesel kökeni 24 Temmuz 1908’de gazetecilerin sansüre başkaldırmasına dayanan “Basın Bayramı” o tarihten itibaren kutlanmaktadır. O günden günümüze dek uzanan bu süreçte Türk demokrasisi için çok anlamlı olan bu tarih, halkın haber alma özgürlüğünün de simgesi bir gündür.

Zira basın bir ülkenin demokratikleşme sürecinde önemli rol oynayan, kilometre taşlarından biridir. Halkın bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi adına yoğun gayret sarf eden basın mensubu arkadaşlarımız, zor şartlar altında bu görevlerini sürdürmekte ve gerektiğinde kendilerinden fedakârlık yaparak bir kamu görevi üstlenmektedir.

Öte yandan “Ben gazeteciyim” diyen ve kamusal sorumluluk gerektiren mesleği icra edenler, basın ahlak kurallarına eksiksiz uymayı ve uygulamayı kendilerine vazgeçilmez ilke edinmelidir. Bu ilkelere ve iletişim etiğine uygun olmayan yayın yapanlar, öncelikle kendilerine, sonra da gazetecilik mesleğine zarar verdiklerini ve vereceklerini asla unutmamalıdır.

Bu arada, atama veya seçimle, çeşitli mevki ve makamlara gelenlere de büyük görevler düşmektedir. Onlar, basın özgürlüğünün ve basının demokrasinin en temel kurumlarından biri olduğunu hep hatırlamalı, kendilerine de benzer şekilde yönelmesi muhtemel söz ve davranışlardan uzak durma sorumluluğuna sahip olmalıdır.

Netice itibariyle, habere ulaşma ve yayınlama sürecindeki her türlü zorluklara rağmen mücadelemizi, tam demokrasiye ulaşılıncaya dek sürdüreceğimizi bildirir, tüm meslektaşlarımızın da Basın Bayramı'nı kutlarım.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]