Adapazarı Belediyesi'nden Vali Büyük'e destek

Adapazarı Belediyesi, Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün, doğalgaz çevrim santralinin tarım arazilerinin yerine hazine arazilerine kurulması tavsiyesine destek verdi.

Adapazarı Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Adapazarı Belediyesi olarak tarım arazilerinin imara açılmaması için mücadele ederek bu arazilerin korunması noktasında titizlik gösteriyoruz. İçinde yaşadığımız coğrafya Allah’ın bize bahşettiği büyük nimetlerden biridir. İbni Haldun’un “Coğrafya kaderdir” sözü gereği coğrafyamıza, şehrimize, bölgemize hülasa kaderimize sahip çıkacağız” denildi.

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “Ziraat Odası ve beraberindeki çalışma guruplarının tarım arazileriyle ilgili söylediklerini Adapazarı Belediyesi olarak destekliyorum. Tarım arazileri mutlaka korunmalıdır. Sakarya Valiliğimizin de doğalgaz çevrim santrali olarak düşünülen, tarım arazileri yerine tarıma elverişsiz olan yerleri tavsiyesi de çok doğru ve yerindedir. Gelecek nesillere sağlıklı, kullanılabilir ve çevresel risklerden arınmış tarım ve yaşam alanları bırakmalıyız. Sanayi ve Endüstrileşmeyi çok önemsemekle birlikte tarım ve yerleşim alanlarının dışında doğa ve çevreyle uyumlu bölgelerde tesis inşa etmeliyiz. Şehrimizin doğal alanlarını, bitki örtüsünü ve tarım arazilerini korumak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]