Adapazarı Belediyesi'nde Sertifika Töreni Yapıldı

Adapazarı Belediyesi, İş-Kur ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Hasta ve Yaşlı Bakımı konusunda açılan meslek edindirme kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Adapazarı Belediyesi, İş-Kur Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen hasta ve yaşlı bakımı, kursunu başarıyla bitiren 50 kursiyer için Adapazarı Meclisi Toplantı Salonunda bir tören düzenlendi.
Törene Adapazarı Belediyesi Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Belediye Müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Adapazarı Belediyesi Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, belediye olarak Meslek edindirme kurslarına katkı verdiklerini, sertifika alanların işe girmeleri için girişimlerin sürdüğünü söyledi.
Başkan Sezer, işsizlerin iş sahibi olması için katkılarının devam edeceğini ifade ederek, “Biz sadece bu konularda eğitim veriyoruz. Sertifika alan her vatandaşın işe girmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sertifika almış kişilerin işe girmelerinde öncelik verilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarla görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

2009 yılının son kursu olarak adlandırılan ve 3 ay süresince 40 iş günü olarak günde 15 TL yevmiye ile açılan kursa katılarak başarılı olan kursiyerlerin sertifikaları verildi. Kursiyerlerin sertifikalarını Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer ile Belediyede görevli daire müdürleri verdi. Öte yandan Adapazarı Belediyesi bünyesinde 2009 yılında hasta ve yaşlı bakımı, güzellik uzmanlığı, gaz altı kaynakçılığı, güvenlik, bilgisayar tasarımı ve özürlülere yönelik bilgisayarlı muhasebe dallarını kapsayan 5 dalda kurs düzenlendiği ve kurslara katılan bin 300 dolayında kursiyerin sertifika aldığı açıklandı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]