Adalet ve Özgürlükler Eylemi 440'ıncı haftasında

Sakarya’daki 440’ıncı hafta Adalet ve Özgürlükler eyleminde Eğitim sisteminin ve emekçilerin sorunları dile getirilirken, mevcut eğitim sisteminin ne insana ne de topluma hizmet ettiği ifade edildi.

Sakarya’da 440’ıncı haftasına giren Adalet ve Özgürlükler eylemi basın açıklamasını Eğitim İlke-Sen MYK Üyesi Beytullah Önce okudu. Eğitim sisteminin çökmüş olduğunu ve ‘eğitim’ denilen sürecin, şuan için yalnızca zorunlu bir dayatmadan ibaret olduğunu ifade eden Önce, “Yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen için ders zili yeniden çalmaya başladı. Lakin ne zillerin çalıyor olması, ne de okulların her sabah açılması, eğitim sisteminin aslında çökmüş olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Kabul etmek gerekir ki mevcut eğitim sistemi, ne insana ne de topluma hizmet ediyor. Anaokulundan üniversiteye, her kademede yıllarca sürdürülen ve adına ‘eğitim’ denilen bu süreç, şuan için yalnızca zorunlu bir dayatmadan ibarettir” dedi.

Eğitim sisteminin yapboz halini aldığını söyleyen Önce;

“Yapboz halini alan eğitim sistemi ise her yıl milyonlarca çocuğun, gencin hayal ve zihin dünyasını yoksullaştırıyor. Okullar, ahlaki düşünsel ve kültürel yozlaşmanın zeminine dönüşüyor. Onca yılın sonunda öğrenemeyen, sorgulayamayan, eleştiremeyen ve düşünemeyen kitleler yaratılıyor” şeklinde konuştu.

Eğitim sisteminin çöktüğünü, eğitim ve bilim çalışanlarının da bu ağır yükün altında her geçen gün daha fazla ezildiğini belirten Önce, “Emeğimizin hakkını alamadığımız gibi her geçen yıl kayıplarımız daha da artıyor. Görüyoruz ki eğitim sistemi çökerken, eğitim emekçileri bu enkazın altında çırpınırken, Milli Eğitim Bakanlığı ise eğitim sisteminin, kamu çalışanlarının, atama bekleyen öğretmenlerin sorunlarını çözmek yerine, yeni yeni sorunlara zemin hazırlıyor” diye konuştu.

MEB tasarısının yasalaşması halinde olumsuz sonuçlar doğuracağı konusunda bakanlığı uyardıklarını dile getiren Beytullah Önce, “Eğitimde, hakkaniyeti ve liyakati değil iktidar yandaşlığı öne çıkaran değişikliklerle dolu MEB tasarısının yasalaşması halinde olumsuz sonuçlar doğuracağı konusunda bakanlığı uyarıyoruz” dedi.

Son dönemde, dershane tartışmasıyla gündeme gelen eğitim meselesinin, kirli bir siyasi güç ve rant kavgası malzemesine dönüştüğüne dikkat çeken Önce, “Son dönemde, dershane tartışmasıyla gündeme gelen eğitim meselesinin, kirli bir siyasi güç ve rant kavgası malzemesine dönüştüğünü gözlemliyoruz. Sonuçları itibarıyla sadece taraflarını değil, herkesi ilgilendiren eğitim gibi önemli bir konuda, günübirlik bir çıkar kavgasına dönük atılacak adımların, telafisi zor sonuçlar doğuracağı unutulmasın” diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]