Acil sağlık hizmetleri için 4 yeni ambulans alındı

Sakarya İl Özel İdaresi tarafından Sakarya’da acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan 4 yeni ambulans Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Soytürk tarafından, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar’a teslim edildi.

Hibe edilen 4 yeni ambulansla birlikte Sakarya’da hizmet veren ambulansların hepsi Sağlık Bakanlığının standardı olan 5 yaş ve altında olmuş oldu.

Teslim töreninde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Daire Başkanı Dr. Mustafa Çelebi, Karasu Devlet Hastanesi Başhekimi Yasin Kılıçarslan, Geyve Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Murat Akgül, Acil Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Ezen, İl Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Serdar Değirmenci ve Yusuf Türkdoğdu da hazır bulundu.

Vali Mustafa Büyük, yeni alınan ambulansların iç dizaynı ve özellikleri ile ilgili Uzm. Dr. Murat Alemdar\'dan bilgi aldı. Sakarya Valisi Mustafa Büyük, “Her şey ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetleri ve devletimizin sunduğu bütün hizmetlerden daha kaliteli, daha etkin ve güvenilir bir şekilde istifade edebilmesi içindir" diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Ambulansların hibe edilmesinden dolayı Vali Büyük tarafından sunulan Teşekkür Belgesini Kurumu adına alan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk, "Ambulansların İlimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Sağlık Müdürlüğünün İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisinde ambulansların sağlanması konusunda emeği geçen herkese ve teknik çalışanlarına müteşekkir olduğunu ifade eden Dr. Alemdar, "Özel idaremiz geçen yıl 3 ve bu yıl 4 ambulans alarak ilimizdeki acil sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkı sağlamıştır. Alınan ambulansların toplam maliyeti KDV dahil 625 bin 400 TL\'dir. Yarından itibaren bu ambulanslarımız, Karasu, Geyve, Hendek ve Söğütlü ilçelerimizde halkımızın hizmetinde olacak. Böylece ilimizde faal olarak hizmet veren tüm ambulanslar bakanlığımızın hedeflerine uygun olarak 5 yaş ve altında olmuş oluyor. İlimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]