"Acil önlem alınmazsa İhsaniye Köyü felaketi yaşayacak"

Karasu İlçesi İhsaniye Köyü\'nü büyük tehlike bekliyor. Son günlerde aşırı dalgalar sonucunda sahili iyice içine alan deniz, tedbir alınmadığı taktirde İhsaniye Köyü\'nü sular altında bırakabilir.

Son günlerde aşırı fırtına ve dev dalgalar sonucunda meydana gelen kıyı erozyonu Karasu İlçesi İhsaniye Köyü için büyük tehlike oluşturuyor. Son günlerde aşırı dalgalar sonucunda sahili iyice içine alan deniz tedbir alınmadığı taktirde İhsaniye Köyü\'nü sular altında bırakabilir. İhsaniye Köyü sakinleri, "Deniz dalgaları sahili iyice içine almıştır ve iyice yükseldi. Eğer bu konuda acilen tedbir alınmadığı takdirde deniz kumsalı yarıp İhsaniye Köyü\'nü sular altında bırakabilir. Bu da büyük bir felaket demektir" dedi.

Bir an önce önlem alınmalı

Köy sahilinde incelemelerde bulunan Sakarya İl Genel Meclis Üyesi Nuri Haşbenoğlu, denizin sürekli sahili aşındırdığını, denizin köye doğru yaklaştığını belirtti. Bir an önce bu duruma çözüm bulunmasını isteyen Haşbenoğlu, “Birkaç gün evvelde burada 4,5 metre yüksekliğindeki dalgalar kumsalı aşıp köye yaklaşmıştı. Eğer dalgaların boyu 6-7 metre yükselirse Allah muhafaza İhsaniye Köyü\'nü denizin içine katar. Buraya bir an evvel tahkimat yapılmalı. DLH yetkilileri bir süre önce buraya gelerek inceleme yaptılar sonra da \'Bakanlığın bize bu konuda talimatı yok\' dediler. Yine söylüyorum eğer bu dalgalar burayı aşarsa büyük bir felaket olur ve bunun önüne de geçemeyiz. Yetkililer bir an önce önlem almalı” diye konuştu.

Köylülerde büyük tedirginlik yaşadıklarını ifade ederek özellikle rüzgarlı ve dalgalı havalarda çok korktuklarını dile getirdiler.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]