Açıkta bulunan kabloya takılan kadının kolu kırıldı

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (SEDAŞ) Çark Caddesi’nde iki sokak arasına çektiği yerde açıkta bulunan 400 metrelik elektrik iletim kablosuna takılan kadının kolu kırıldı.

SEDAŞ tarafından Çark Caddesi’nde Ambarlı Sokaktan Lüleci Sokağa 400 metre uzunluğunda elektrik iletim kablosu çekildi. Ancak açıkta bulunan ve içinden 1000 voltluk elektriğin geçtiği kablo, vatandaşlar için tehlike oluşturmaya başladı. Vatandaşların, açıkta bulunan kabloyu görmeyerek takılarak düşmeleri üzerine esnaf birçok kez SEDAŞ’ı arayarak konuya çözüm bulunmasını istedi. Vatandaşlar, kablonun kaldırılması için yaptığı başvurudan olumlu sonuç alamadı. Bu arada yaşlı bir kadın kabloyu görmeyerek takılıp düşünce bir kolu kırıldı.

Şenay Ç. isimli kadın, yol ortasında bulunan kabloyu fark etmediğini ve ayağının takılarak düştüğünü belirtirken, yaralıya ilk müdahale olay yerinde 112 ekiplerince yapıldı. Sağ kolunun kırıldığı belirlenen Şenay Ç. hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan, vatandaşlar ve esnaf duruma tepki göstererek "Düşen yaşlı kadın başını taşa vurabilirdi. Sonuç daha kötü olabilirdi” diye konuştular. Şenay Ç.’nin yaralanmasının ardından vatandaş ve esnafın şikayetini dinleyen polis, SEDAŞ yetkilileriyle görüştü. SEDAŞ yetkililerinin kablonun yer altına alınacağını söyledikleri öğrenildi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]