Acıbadem'de Hamile Eğitim Semineri

Acıbadem Kocaeli Hastanesi’nin hamilelik süreci ile ilgili bilgilendirme seminerleri sürüyor.

Geçtiğimiz gün düzenlenen doğuma hazırlık kurs programında beslenme, normal doğum, sezeryen, anne sütünün önemi, bebek bakımı, yenidoğan ev ziyaretleri ve anestezi yöntemleri ile ilgili bilgi verildi.

9 Eylül Üniversitesi’nde “Doğuma Hazırlık Kurs programı” sertifikası alan hemşire ve ebeler tarafından verilen bilgilendirme ile başlayan seminerde; ilk olarak hamile bayanlara solunum ve gevşeme egzersizleri ile beden egzersizleri anlatıldı.

Hemşireler Sevilay Şahin ve Ayşe Kahraman; beslenmenin önemi ve sağlıklı beslenme, normal doğum sonrasında annenin ilk 24 saat takibinde dikkat edilmesi gereken önemli noktalar, sezaryen sonrası ilk 24 saat, lohusalık, anne sütünün önemi ve emzirme teknikleri, meme başı çatlaklarından korunma yöntemleri, bebek bakımı, yeni doğan ev ziyaretleri program ve içeriği ile ilgili bilgi verdikten sonra Acıbadem Kocaeli Hastanesi'nde bulunan kadın doğum yatan hasta servis odası, bebek bakım odası, yoğun bakım odası, doğumhane salonu gibi alanları gezdirerek genel bilgiler aktardılar.

Anestezi konusunda hangi yöntemi kullanacağı konusunda kararsız kalan anne adaylarına Anestezi Doktoru Prof. Dr. Okan Balcıoğlu; epidural anestezi, kombine spinal epidural anestez ve genel anestezi uygulamaları hakkında açıklama yaptı.

Seminer; katılımcıların Kadın hastalıkları ve doğum uzmanları Dr. Nilgün Öztürk Doğan ve Dr. Yıldız Tunçay’a yönelttikleri soruların yanıtlanması ile devam etti.

Anne adayları, doğum sonrasında bebek ile ilgili merak ettiklerini ise Çocuk Hastalıkları Uzmanları Dr. Ali Kaya ve Dr. Gökhan Büyükkale’ ye yönelttikleri sorularla öğrendi.

Hastane yetkilileri hamilelere yönelik düzenlenen eğitim seminerlerinin devam edeceğini bildirdi.

Daha fazla bilgi için:
Acıbadem İrtibat Ofisi: 0 264 2744144

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]