Açba: 'Adaylığım partime sıkıntı verdi, bu defa temkinliyim'

“Sütten ağzı yandı…” misali...

Son yapılan genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisinden Milletvekili Adayı olan Zihni Açba, bu genel seçimler için aday adaylığı konusunda temkinli yaklaşıyor. Açba, aday adayı olacağına dair siyasi kulislerde konuşulanlara yanıt verirken, “Aday adayı olmaya da, olmamaya da henüz karar vermedim. Süreci bekliyorum” dedi.

“Geçen seçimlerde adaylığım partime sıkıntı verdi” diyen Açba, “Aday sıralaması tepkilere yol açmıştı. Bu defa o noktada daha hassas olacağım” şeklinde konuştu.

Zihni Açba Sakarya Milletvekili Münir Kutluata için sosyal medyada gösterilen tepkileri yorumlarken de “Bazı eleştirilere ben de katılıyorum ama, eleştiriler edep sınırları ölçüsünde olmalı” dedi.

İşte Zihni Açba’nın hem aday adaylığı, hem de milletvekili Kutluata hakkındaki o çarpıcı açıklamaları:

“Düşünce arefesindeyim”

“Zihni Açba aday adayı olacakmış diye duyumlar ve konuşulanlar bana da geliyor. Ben kimseye aday adayıyım demedim. Aday adayı olmaya da, olmamaya da henüz karar vermedim. Partimizde aday adaylığı süreci daha başlamadı. Düşünce safhasındayım. Nabız yoklamıyorum. Nihayetinde bir şeye karar verdiysem çıkar aday adayı olurum, kararım olumsuz ise de olmam.
“Aday adayı olma veya olmama noktasındaki kararınıza ne etken olur?” şeklindeki soruyu cevaplandıran Açba şöyle konuştu:

“Aday olacak ile, olmayacak olanı etkilemek istemem"

“Şu an için çıkıp ben aday adayıyım desem, bu, belki kafasında düşünce olan birçok arkadaşıma engel olacak, ya da tersine kafasında adaylık olmayanın aklına düşürecek. Arkadaşların kendi kararlarını kendilerinin vermesini istiyorum. Henüz net bir kararım yok.Olma veya olmama noktasında henüz net kararım yok....

“Geçen seçimlerde partime sıkıntı verdim”

Şöyle bir durum var; aday olursunuz, mensubu olduğunuz partiye fayda sağlarsınız, yine aynı şekilde aday olursunuz partinize sıkıntı verirsiniz… Ben geçen seçimlerde aday olarak partime sıkıntı verdiğimi düşünüyorum. Birçok insan sıralamaya tepki gösterdi. Bu dönemde, o noktada daha hassas davranmayı düşünüyorum. Yani biraz temkinli yaklaşıyorum. 12 Mart’ta başvurular başlıyor. Bir karara varırsam aday adaylığı için başvururum.”

“Bu defa, sıralama için tepki olmaz”

Zihni Açba “Aday sıralaması konusunda bu genel seçimler için bir tedirdinliğiniz var mı?” şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi: “Hayır… Sıralama konusunda bu defa tepkiler olacağını düşünmüyorum. Tedirginliğim yok, ama sonuç alma anlamında sıralamanın önemli olacağını düşünüyorum.”

“Eleştiri edep ölçüsü içinde olmalı”

Bir soru üzerine, sosyal medya üzerinden Sakarya Milletvekili Münir Kutluata’ya gösterilen tepkileri ve “Sakarya’dan aday istemiyoruz” eleştirilerini değerlendiren MHPli Açba şöyle konuştu:

“Bizim camiamızda her MHPlinin, her konuda eleştiri hakkı vardır. Ancak bu eleştiri belirli edep ve ölçü çerçevesinde olursa bir anlam ifade eder. Onun dışında edep ölçülerini zorlayıcı şeyler eleştiri olarak kabul edilemez. Herkes herkesi eleştirebilir. Dediğim ölçüler içinde olanlar benim de kabulümdür. Onun dışındakiler kabul edilebilir değil.

“Münir Hoca partimize sıkıntı yaşattı”

Sakarya için ne bekliyorsunuz, önce ona bakmak lazım. Bir şey yapmadı demek eleştiri değildir, iş olsun diye gösterilen bir tepkidir. Bir vekilin görevi Sakarya sorunlarını mecliste dillendirmektir. Bugün iktidara mensup 5 milletvekilimiz var. Onlar Sakarya için neler yaptılar, ne verdiler, önce ona bakmak lazım… Münir hocam Sakarya sorunlarını meclise taşıdı ama, Sakarya’ya sık sık gelip gitme ve gündemde olabilme adına eksikleri oldu. Biz de bunları görüyoruz. Münir hocam bu manada partimize zaman zaman sıkıntı yaşattı diye düşünüyorum.”

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]