Acarlar Longozu'nun Korunması Kuş Türünü Artırdı

Acarlar Longozu'nun (subasar ormanı) korunmasıyla birlikte kuş türü sayısında artış oldu. Daha önce 200 kuş türünün görüldüğü longozda bugün 245 tür kuş barınıyor.

Nesli tükenmek üzere olan bazı bitkilere ev sahipliği yapan Acarlar Longozu kuşlarında vazgeçilmez mekânı haline geldi.

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan longozun 5 yıl önce korunmaya alınmasıyla birlikte kuş türü de artış gösterdi. Göl, deniz, kumul ve orman ekosistemlerini beraberinde barındıran longoz, Bern sözleşmesi gereği koruma altına alınan küresel ölçekte tehlike altında olan su menekşesi ve göl soğanı gibi 2 bitki türünü de bünyesinde barındırıyor.

2 bin 517 hektar alana yayılan longoz, Sakarya Çevre İl Müdürlüğü tarafından Yaban hayatını Koruma ve Geliştirme sahası ilan edildi.

Sakarya Çevre ve Orman İl Müdürü Nurettin Taş, longozun avlanmalara karşı korunduğunu belirterek, "Bölgeyi titizlikle koruyoruz. Burası kuş türlerinin rahatsız edilmeden barınabildiği bir yer halinde. Dolayısıyla kuş türü giderek artıyor. Zaten bölge göç yolu üzerinde. Tür sayısı 245'i geçti. " dedi.

Longozun yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çektiğini ifade eden Taş, zamanla bu bölgenin çok önemli bir turizm merkezi haline geleceğini kaydetti.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]