Acarlar Longozu'nda şenlikler başlıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, Acarlar Longozu\'nun tanıtımına yönelik olarak etkinlikler tertiplenmesi yönündeki talimatları sonrası Acarlar Gölü Longoz Ormanı\'nın geniş kitlelere tanıtımı ile yörenin kültür ve turizm potansiyelinin gelişimine katkı sağlanması amacıyla “Acarlar Longozu Nilüfer Şenlikleri” adı altında etkinlikler düzenlenecek etkinliğin programı açıklandı. 

6 Temmuz Cumartesi günü saat 13.30’da Kaynarca İlçesi, Turnalı Köyü\'nde başlayacak şenlik programında; doğa yürüyüşü, yöresel kayıklarla longoz gezileri, yarışmalar, halk oyunları gösterileri, kent orkestrası konseri ve “Karmate” grubunun konseri yer alacak.

Karasu ve Kaynarca İlçeleri sınırlarında yer alan Acarlar Longozu geçmiş yıllarda Karasu sınırlarında yapılan turizme dönük tesisler ile bu yörede sahanın turizm değeri öne çıkarılmıştı. Acarlar Longozu\'nun tanıtımının en önemli fırsatı olacak bu ilk etkinliğin Kaynarca ilçesi sınırlarındaki bölgede yapılacak olmasıyla sahanın bu bölgede yer alan yöre halkı tarafından turizm değeri ile de benimsenmesi sağlanmış olacak.

Sahanın Sulak Alan Yönetim Planının revize edilmesi ile turizme dönük altyapı tesislerinin yapılması sonucunda Acarlar Longozu bölgenin Doğa Turizmi cazibe merkezi haline gelmesi bekleniyor.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]