Acarlar Longozu taştı, Karasu Venedik'e döndü

Sakarya’nın Karasu İlçesinde bulunan Karaasu(nun saklı bahçesi Acarlar longozu, mavi ile yeşilin buluştuğu sakin bir ortam ve doğallığını her mevsimde korumakla birlikte ve muhteşem güzelliğiyle dikkat çeken Acarlar Longozu’na  ( Subasar Ormanı)  ahşaptan yapılan yürüyüş yolu aşıra yağışlar sebebiyle zarar gördü.

Longozun güzelliklerini daha rahat bir şekilde keşfedilmesi için kenarına yapılan 620 metrelik yürüyüş yolunun son yağışlarla birlikte büyük zarar gördü. Sakarya Karasu İlçesine bağlı Karamüezzinler köyünde bulunan ve 560 hektar alana sahip Acarlar Longozundaki su seviyesi, aşırı yağışların ardından yükseldi. Longozda bulunan tesisler sular altında kalırken, tesis sahibi kanoya binerek eşyalarını toplamaya çalışıyor. Longoza gelen ziyaretçilerde sel sularıyla kapanan yürüyüş yollarından geçemeden geri döndüler. Aşırı yağan yağmurlar sonucunda yükselen sulardan dolayı sular altında kalan işletmelere, işletme sahipleri konolarla gidip geliyorlar.

 Acarlar Longozu İşletme sahibi Yılmaz Sütçü, şunları söyledi, Burada suların yükselmesiyle birlikte her şeyimiz sular altında kaldı ve maddi zarar meydana geldi. Burada doğal bir selle uğraşıyoruz. Şu anda longoz tamamen sular altında kaldı. Yazın buraya gelen misafirlere burayı anlatıyordun ama bana inanmıyorlardı. Şimdi gelin ziyaretçilerde buraların sular altında olduğunu görmüş oldu.  Burası dünyaya hitap eden ikinci büyük su basan ormanıdır dedi.

Acarlar longozuna hafta sonu ziyarete gelen ziyaretçilerde hayal kırklığına uğradılar.  Ziyaretçiler, bu gün acarlar longozuna gelelim dedik ama maalesef her yeri su basmış ve yürüyüş yolları, tesisler sular altında kalmış gezemeden geri dönüyoruz dediler.

Longozda incelemelerde bulunan Karasu Belediye başkanı Mehmet İspiroğlu şunları söyledi, ilçemiz son günlerde yoğun bir yağmur aldı. Bir metrekareye yaklaşık 100 litre yağmur düştü. İlçemizin göz bebeği olan tek parça halindeki en büyük longoz olan acarlar Longozu, gördüğünüz gibi sular altında. Konularla ulaşmaya çalışıyoruz. Belediyemiz tüm ekiplerini seferber edip bu longozun kurtarılması için çalışmalarına başlamıştır. İns alla birkaç gün içinde buralarda tekrar normal hayat başlayacaktır. Ayrıca tarım arazilerimizde sular altında kalmıştır dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]